GÜNDEM

“SEMT PAZARLARI BİTTİ, ALTYAPI SÜRÜYOR”

Batman’da 2021 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in Başkanlığında yapılan toplantıda Batman Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, belediye çalışmalarına ilişkin brifing sundu.

“SEMT PAZARLARI BİTTİ, ALTYAPI SÜRÜYOR”
13-10-2021 16:58
13-10-2021 16:59
BATMAN
Google News

TİLMERÇ SEMT PAZARI HAZIR

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, Batman’da 2021 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda belediye çalışmalarını anlatırken “Tilmerç Mahallesindeki semt pazarını bitirdik, pazarcı esnafının hizmetine sunacağız. Belediyemizin sağlık binasına ek hizmet binası eklemek suretiyle hizmet ağımızı genişlettik. Tablabaşı semt pazarı bitti. Pazarın darabalarını da monte ettikten sonra pazarcılarımızın hizmetine sunacağız. Telefoncular sokağını da bitirip telefoncu esnafının hizmetine açtık” dedi.

ATATÜRK PARKINI BÜYÜTECEĞİZ

Atatürk Parkında bulunan çocuk karakolunun kaldırılarak bu alanın parka dahil edeceğini hatırlatan Özkan “Atatürk Parkında yapacağımız çalışmayla parkın kapasitesini dörtte bir oranında büyüteceğiz. İstiklal parkı bittiğinde Batman çok geniş bir yeşil alana kavuşmuş olacak. 4. Etap Ahmed Arif Bulvarı ve Özgürlük Bulvarındaki çalışmalarda sona geldik, sadece aydınlatma çalışmaları kaldı. Asfalt konusuna gelince, bu sene 95 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdik. Bunun önemli bir kısmını yama işlemlerine yönelik yaptık. Gelecek yıl eksik kalan asfaltlamayı bitireceğiz. Otobüs park alanı çalışmamız da sürüyor” dedi.

MÜKEMMEL YAPTIK DEMİYORUZ AMA SORUNLARA NEŞTER VURDUK

Özkan’ın brifinginden sonra konuşma yapan Vali Şahin “Biz her şeyi mükemmel yaptık demiyoruz ama bazı sıkıntılar da yüklenici firmalar yüzünden meydana geldi. Girdi maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle yüklenici firmalar sıkıntı yaşadı. Son 7 yılda 60 milyon TL harcandı. Biz ise sadece 8 ayda ondan daha fala harcama yaptık. Biz uzun yıllar çözülememiş sorunlara neşter vurduk. Bilindiği üzere, altyapı çok pahalı bir iştir. İmar konusunda da Batman’a bir Batman daha ekliyoruz. 30–40 metrelik bulvarlar, yeşil alanlar ve benzeri eklemelerle yeni imar projemizi hazırladık. Biliyorsunuz Diyarbakır Caddesi zamanında kamulaştırma yapılmadığı için bugün sorunlar yaşıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete