GÜNDEM

SEN DE ŞİDDETE ‘DUR’ DE

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde tüm dünyada olduğu gibi Batman’da da şiddet karşıtları bu güne dikkat çekmek ve farkındalık uyandırmak için çalışma içerisine girdi.

SEN DE ŞİDDETE ‘DUR’ DE
24-11-2021 21:10
24-11-2021 21:13
BATMAN
Google News

TÜM DÜNYADA KADINLAR, VAR OLABİLME MÜCADELESİ VERİYOR

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve Batman’da da kadınlar, en yakınları ya da hiç tanımadıkları tarafından yok sayılıyor, istismara ve şiddete uğruyor. Boşanmak istediği eşi, ayrılmak istediği sevgilisi, aile bireyleri tarafından öldürülen veya şiddete uğrayan kadınlar, otobüslerde, işyerlerinde, parklarda, hayatı her alanında istismar riskiyle de karşı karşıya kalıyor. ‘Yapamaz, başarılı olamaz’ denilerek iş hayatında da ikinci plana atılan kadınlar, her yıl 25 Kasım’da farkındalık etkinlikleriyle var olma mücadelesi veriyor.

25 KASIM’IN KÖKENİ, ÜÇ KIZ KARDEŞİN KATLEDİLMESİNE DAYANIR

25 Kasım 1960’ta Dominik’te Dominik’teki Trujillo Diktatörlüğüne karşı mücadele eden üç kız kardeşin, diktatörlüğe bağlı polislerce katledilmesi olayından sonra BM’nin 1981 yılında aldığı kararla 25 Kasım tarihi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak kutlanır. Bu yıl da 25 Kasım’da kadınlar ve şiddet karşıtları, tüm dünyada olduğu gibi Batman’da da farkındalık etkinlikleri düzenliyor.

PETROL CİTY AVM’DE ETKİNLİK YAPILACAK

Gazetemiz Sonsöz’ün Yazı İşleri Müdürü Hatice Türkan’ın da üyesi olduğu Batman Kent Konseyi Kadın Meclisi, bugün Petrol City AVM’de 25 Kasım Farkındalık Etkinliği düzenleyecek. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Şiddeti Önleme Merkezi (ŞÖNİM)’in, Batman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı KADES biriminin, Jandarma Komutanlığına bağlı KADES biriminin stant açacağı programda. Konuklara turuncu yaka kurdeleleri dağıtılacak. Petrol City AVM’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan programda, beyaz panoya turuncu el izlerini bırakacak olan konuklar, şiddete dur mesajı verecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete