GÜNDEM

SENDİKALARDAN MİLLİ EĞİTİM’E TEPKİ...

Eğitim Sen, 28–29 Kasım 2014’te yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavında Batman’ın en başarısız iller arasında yer aldığını ve il sıralamasının şimdiye kadar gizlendiğini belirterek konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

SENDİKALARDAN MİLLİ EĞİTİM’E TEPKİ...
03-03-2015 20:49
Google News

TEOG sonuçlarını değerlendiren Eğitim Sen Başkanı Aziz Turay “başarısızlığın ana nedeni anadilde eğitimin yapılmamasıdır. Ayrıca bölgede öğretmen sirkülâsyonunun çok olması da başarıyı olumsuz etkilemektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü başarısızlığa karşı gerekli önlemleri alması gerekirken, yandaş sendika ile birlikte kimin hangi okula idareci olacağı ile ilgilenmektedir. Vali beye çağrımız bu başarısız tabloyu oluşturanlardan hesap sorulmasıdır” dedi.

MİLLİ EĞİTİM, HAREKETE GEÇMELİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Özgür Eğitim Sen Temsilcisi Mustafa Sevinçer de “İlimizin eğitim yöneticileri, bu başarısız sonuçlara bahaneler bulmak yerine kendilerinin de bu başarısızlıkta önemli payı olduğu gerçeğiyle yüzleşmelidir. Biz nerede hata ediyoruz şeklinde gerçekçi sorular sorarak harekete geçmeliler” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete