GÜNDEM

ŞENER ŞEN’İN “BANKER BİLO” FİLMİ GERÇEK OLDU

Ankara'ya gitme umudu ile yola çıkan Afgan uyruklu 150 mülteci, insan kaçakçıları tarafından Batman Otogarına indirildi. Kendilerini Ankara’da sanan mülteciler, polisle karşılaşınca neye uğradığını şaşırdı.

ŞENER ŞEN’İN “BANKER BİLO” FİLMİ GERÇEK OLDU
27-08-2017 23:18
Google News

POLİSİ GÖRÜNCE KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

İhbar üzerine harekete geçen polis, şehir otogarında 150 yabancı uyruklu mülteciyi tespit etti. Polisi karşılarında gören bazı mülteciler, Batman-Diyarbakır Karayolu’na kaçmaya çalıştı. Polis ile göçmenler arasında nefes kesen kovalamaca yaşandı. Bazı göçmenler yakalanırken, bazıları ise izlerini kaybettirdi.

BİZİ ANKARA’YA GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEMİŞLERDİ

Afganistan uyruklu kaçak göçmenlerin, Ankara vaadiyle dolandırılarak Batman Otogarında terk edildiği ortaya çıktı. Faim Amini isimli mülteci, polisin sorusuna "Afganistan'da konuştuk, adam başı bin dolara Ankara'ya gitmek için anlaştık. Bizi getirip buraya bıraktılar. Bizim ile anlaşan Kürt kökenliydi. Buraya minibüsle buraya getirdi bizi bıraktıktan sonra gitti" diye cevap verdi. 

Kaçak mülteciler daha sonra polis araçlarıyla emniyete götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi. Mültecilerin Batman’a bırakılması, ‘Banker Bilo’ filminde Şener Şen’in canlandırdığı ‘Maho’ karakterinin köylüleri Almanya vaadiyle kandırarak İstanbul’a bıraktığı sahneyi akla getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete