GÜNDEM

ŞENGAL’DE ÖLEN KADINLAR, YAKILAN MUMLARLA ANILDI

ŞENGAL’DE ÖLEN KADINLAR, YAKILAN MUMLARLA ANILDI

ŞENGAL’DE ÖLEN KADINLAR, YAKILAN MUMLARLA ANILDI
08-09-2014 18:51
Google News

Barış İçin Kadın Girişimi üyeleri "Kadınların öfkesi sınırları aşıyor" sloganıyla IŞİD saldırılarında yaşamını yitiren kadınları, yaktıkları mumlarla andı.

Barış İçin Kadın Girişimi tarafından "Kadınların öfkesi sınırları aşıyor" sloganıyla Ortadoğulu kadınlarla dayanışmak amacıyla 20 kentte başlatılan etkinlikler devam ediyor. Kadınlar, Batman'da oturma eylemi yaparak Şengal’de yaşamını yitiren kadınları andı. Ahmet Kaya Halk Evi'nde yapılan eyleme Şengalli kadınlar da katıldı. Yapılan oturma eyleminde IŞİD saldırılarında yaşamını yitiren kadınlar için mumlar yakılırken "Kadınlar barıştan ısrarcı, kadın dayanışması barışın da teminatı olacaktır, cennete gidemezsiniz ve kadınların bedeni savaş meydanı değildir" yazılı dövizler açıldı.

KADINLARIN MÜCADELESİNİ SELAMLIYORUZ

Eylemde konuşma yapan Hêvi Umut Kadın Atölyesi Sorumlusu Gurbet Nas "yüz yıllar boyunca Kürt kadınları üzerinde katliam ve şiddet politikası sistematik bir şekilde yürütülmüştür. Sürekli olarak kadınlar yerlerinde ve yurtlarından edilmiş. Son olarak kadınlar IŞİD'in yaptığı tecavüzlere maruz kalmış. Türkiye ve Kürdistan'da Barış İçin Kadın Girişimi'nin başlattığı eylemi desteliyoruz. Kadınların bu onurlu mücadeleleri ve direnişlerini selamlıyoruz" dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete