HALKIN SESİ

SERÊ TABLA ESNAFINA BİR DOKUN BİN AH İŞİT

SERÊ TABLA ESNAFINA BİR DOKUN BİN AH İŞİT

SERÊ TABLA ESNAFINA BİR DOKUN BİN AH İŞİT
24-09-2014 20:50
Google News

Cumhuriyet Mahallesi Serê Tabla olarak bilinen yerde yıllardır esnaflık yapan vatandaşlar, sorunlarının çözümü için yetkililerden duyarlılık bekliyor. Kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini ve sıkıntılarının görmezden gelindiğini açıklayan esnaflar, çöp sorunundan, denetimsizliğe, sayısı hızla artan avm’lerden piyasanın durgunluğuna kadar birçok şeyden muzdarip olduğunu ifade ediyor.

DÜZENSİZLİK BİZİ BİTİRDİ

Serê Tabla’da 25 yıldır esnaflık yapan Hail İbrahim Kavak “işlerimiz çok durgun. Bu yetmiyormuş gibi dışarıdaki tablalar da bizi bitiriyor. Biz esnafız, yerimiz sabittir. Tablalar etrafımızı sarmış, burayı işgal etmiş durumda. Ama zabıtaların bu görüntüyü gördükleri yok. Zabıtaların derhal bu tablaları, dükkânlarımızın önünden kaldırmaları gerekiyor. Çevre düzenlemesi yapmalı. Çünkü her şey çok dağınık, düzen yok. Bu düzensizlik, işlerimizin olumsuz etkilenmesine neden oldu, bizi bitirdi” diyerek belediyeye çağrıda bulundu.

BELEDİYEYİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Batman’da 20 yıldır esnaflık yaptığını söyleyen Muhammed Acar da Belediye yetkililerini göreve davet ettiğini belirterek “Belediyeden şikâyetçiyiz. Belediyenin ne buraya ne de başka bir yere daha hiçbir çalışmasını görmedik. İşler durgun piyasa yok. Tablalar bizim işlerimizi çok kötü etkiliyor. Acilen buna bir çare bulmalı. Çöpler birikiyor, meyve sebze atıkları burada birikiyor. Nahoş bir görüntü ve koku oluyor. Dolayısıyla müşteri de bundan rahatsız olup gelmiyor buraya” ifadelerini kullandı.

ZABITALAR GÖREVİNİ YAPMIYOR

Denetimsizlikten yakınan 20 yıllık esnaf Abuzer Acar ise Serê Tabla’nın sitem dolu esnaflarından biri. Açıklamasında zabıtalara seslenen Acar “Burada biz duramıyoruz. Hem çok koku var hem de meyve ve sebze atıklarından dolayı su birikintileri var. Müşteri nasıl gelsin buraya? Çevre kirliliği had safhada. Bu çöp sorununa acilen çare bulunmalı. Tablalar burada dükkânların önünde birikiyor. Zabıtalar ortada yok. Bize sahip çıkan yok. Bizi düşünen yok. Zabıtalar artık görevini yapsın lütfen” diyor.

AVM’LER KÜÇÜK ESNAFI BİTİRDİ

Batman’da sayısı hızla artan avm’lerin küçük esnafın işini olumsuz etkilediğini söyleyen 30 yıllık esnaf Ferit Aslan, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyor. Ferit Aslan “İş yok. Millet meyve sebze alışverişini manavlardan, marketlerden, tablalardan yapıyor. Bize gelmiyorlar. Belediye bizi unutmuş. Her yer çöp, su birikintileri. Kokudan durulmuyor burada. Çevre düzenlemesi yok. Hem çok kötü görüntü var hem de çok kötü koku var. Yetkililerin acilen buna bir Çözüm bulması lazım” sözleriyle yetkililere sitemde bulundu.

KİRALARIMIZI ÖDEYEMEYECEK DURUMA GELDİK

25 yıllık Abdurrahman Pazarcı da sahipsizlikten yakınarak “25 yıllık esnafım. Kimsenin buraya gelip sahip çıktığını görmedim. Burayla ilgilendiğini görmedim. Biz sabit semt pazarıyız. Yerimizde duruyoruz. Ama etrafımız tablalar ve işportacılardan dolayı kapanmış durumda. Müşteri, buraya gelemiyor. Koku desen hat safhada. Çöp yine öyle. Kiralarımızı ödeyemeyecek duruma geldik artık. İşlerimiz çok durgun. Buraya acilen bir çözüm bulunmalı” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete