SİYASET

SESA Düşünce Oluşumu'ndan Tansu Çiller başlıklı araştırma çalışması

SESA Düşünce Oluşumu, Tansu Çiller başlıklı araştırma çalışması ile ilgili açıklama yaptı.

SESA Düşünce Oluşumu'ndan Tansu Çiller başlıklı araştırma çalışması
15-07-2021 06:20
ANKARA
Google News

SESA Düşünce Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Eriş," SESA Düşünce Oluşumu olarak çok önemli bir çalışmayı önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağız. Türk Siyasetinde Bir Dönem: Tansu Çiller Başlıklı araştırma çalışması 1990-2000 yılları arasındaki siyasi hayatımıza farklı bir bakış açısı getirecek. Türkiye'de politik hayatta hatıralar pek hızlı kabuk bağlar ve unutulur. Türkiye’nin ilk ve tek kadın Başbakanı olan Tansu Çiller’in siyasi hayatının tüm boyutlarıyla ele aldığımız analizde politik hayatımızın bir dönemini tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermeye çalışacağız" dedi.

"ÇİLLER TÜRK SİYASAL HAYATINDA AYRI BİR ÖNEME SAHİPTİR"

Eriş  "Ülkemizin ilk kadın siyasi liderlerden biri olan Tansu Çiller’in  ikna bileşenleri farklı şekillerde kullandığı görülmektedir. 1990-2000 Yılları arasında ülkemizde Başbakanlık Yapan siyasi aktörlerden sadece Tansu Çiller Hayattadır.Tansu Çiller, gazeteci kökenli Bilecik Valiliğinden emekli Hüseyin Necati Çiller ile Muazzez Çiller’in tek evladı olarak İstanbul’da doğmuştur. Bugün ülkemiz siyasetinde Çiller, İlk ve tek Başbakanı ve Dışişleri Bakanı olma unvanını koruduğu için Türk siyasal hayatında ayrı bir öneme sahiptir" ifadelerini kullandı.

"ÇİLLER'İN BİLGİ VE BİRİKİMİNE HALA BU ÜLKENİN İHTİYACI OLDUĞUNA İNANDIK"

Eriş, "SESA Düşünce olarak genç ve erken yaşta siyaseti bırakıp köşesine çekilen Tansu Çiller'in bilgi ve birikimine hala bu ülkenin ihtiyacı olduğuna inandık ve yaptığımız tüm anket ve toplumsal araştırmalarda Çiller adının insanlarımızın zihin ve gönül dünyasında hala çok güçlü olduğunu tespit ettik" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete