GÜNDEM

Sevdiği kızın ailesini katledip Facebook'ta yayınladı! Face içeriği kaldırdı!

Facebook, Balıkesir'de gerçekleştirdiği katliamı canlı yayınlayan Ali Saral isimli caninin videosunu kaldırdı. Facebook’a onlarca kişinin şikâyet ettiği Ali Saral’ın paylaştığı katliam videosu 14 saat sonra kaldırıldı.

Sevdiği kızın ailesini katledip Facebook'ta yayınladı! Face içeriği kaldırdı!
20-02-2018 17:52
Google News

Balıkesir’de yaşayan Ali Saral, ailesiyle birlikte istemeye gittiği kızın ailesi ile girdiği tartışmayı katliama dönüştürdü. Kızın ailesinin kızı Ali Saral’a vermek istememesiyle başladığı tahmin edilen tartışma kavgaya dönüştü. Kavgadan sonra ailesiyle beraber kızın evinden ayrılan Ali Saral, evine gidip pompalı tüfeği alıp tartıştığı ailenin evine döndü. Çalan kapıyı açan aile karşılarında elinde pompalı tüfek olan Ali Saral’ı gördüler. 


ALİ SARAL 3 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ
Bir elinde Facebook’ta canlı yayın başlattığı telefonu, diğer elinde ise pompalı tüfek olan Ali Saral, önüne gelene ateş etmeye başladı. Olay dün gece Balıkesir'in Havran ilçesinde yaşanmıştı. 26 yaşındaki Ali Saral, 3 kişiyi öldürdü, 4 kişiyi de yaraladı. Saral yaptığı katliamı cep telefonu ile kaydederek Facebook'ta canlı yayında paylaştı. Saat 22.36'da başlayan canlı yayın 1 dakika sürdü. Ali Saral'ın bazı yakınları canlı yayın sırasında "Ne yapıyorsun" gibi tepkilerini paylaştı. 100'ü aşkın kez paylaşılan videoyu 30 bini aşkın Facebook kullanıcısı izledi.


FACEBOOK VİDEOYU KALDIRMADI
Çok sayıda Facebook kullanıcısı videoyu şikâyet etti. Facebook ise videoyu yayından kaldırmayıp sadece "Bu video sansürlenmemiş şiddet veya kan içeriyor olabilir" notunu eklemekle yetindi.


FACEBOOK TEPKİLER ÜZERİNE VİDEOYU KALDIRDI
Tepkilerin artmasının ardından Facebook katliamdan yaklaşık 14 saat sonra, 12.00 sularında videoyu yayından kaldırdı.
Ali Saral’ın tüfeğinden çıkan saçmaların isabet ettiği Melike Çetinkaya (38), Ebru Çetinkaya (16), Tuncay Çetinkaya (17) yaşamını yitirirken, Gülşen Çetinkaya (27) ve Yasin Çetinkaya (2), Bayram Eren ve oğlu Murat Eren yaralandı. Cani Ali Saral, gerçekleştirdiği saldırıdan sonra kan gölüne çevirdiği evden görüntüleri sosyal medyadan paylaştı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete