GÜNDEM

SEVİNÇER “EĞİTİM BİR SEN, TARİHE GEÇTİ”

SEVİNÇER “EĞİTİM BİR SEN, TARİHE GEÇTİ”

SEVİNÇER “EĞİTİM BİR SEN, TARİHE GEÇTİ”
17-10-2014 20:22
Google News

Eğitim Bir Sen, haklarında soruşturma açılan Milli Eğitim Müdürü ile Şube Müdürlerine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle basın açıklaması yayınladı. Eğitim Bir Sen’in basın açıklaması, Özgür Eğitim Sen’in tepkisini topladı.

Özgür Eğitim Sen Temsilcisi Mustafa Sevinçer konuyla ilgili olarak “Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında soruşturma açılan Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürünü savunmaya çalışan Eğitim Bir Sen, yayımladığı basın açıklaması ile sendikacılık tarihine geçmiştir. Zira sendikaların, idarenin hukuka aykırı iş ve işlemlerini eleştirmesi gerekirken, idareyi savunmaya kalkışması her sendikaya nasip olacak bir durum değildir” açıklamasını yaptı.

GÖRÜLMÜŞ BİR OLAY DEĞİLDİR

Sevinçer, açıklamasının devamında “Eğitim Bir Sen, MEB’in açmış olduğu yazılı sınavı kazanıp atama bekleyen 259 yönetici adayının atamasını yapmayan Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürünün yargıya hesap vermesini istemelidir. Ancak bunu yapacağına yerel basını ve bu haklarını savunanları suçlayarak Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürünü sadece Eğitim Bir Sen üyesi olmalarından dolayı savunmaya çalışması görülmüş bir olay değildir” ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?