GÜNDEM

ŞEVKİ TAŞ, VERGİ İNDİRİMİ İSTİYOR!...

Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, hükümetin gündeminde bulunan Torba Yasa’sının kapsadığı “SSK ve Vergi borçları”yla ilgili açıklamalarda bulundu.

ŞEVKİ TAŞ, VERGİ İNDİRİMİ İSTİYOR!...
10-06-2014 20:20
Google News

Vergi oranlarının indirilmesi gerektiğini ifade eden Taş “Son dönemde sıkışan piyasalar dolayısıyla iş dünyası açısından hazırlanan Vergi ve SSK primlerine dönük af uygulaması genel manada üyelerimizi memnun etmiştir. Bu uygulama ülkemizin genelinde ticari yaşama nefes aldıracaktır ve işletmeler borç stokunu dengeli olarak azaltacaktır. Dolayısıyla ticari yaşama can suyu verecek olan bu çalışmadan dolayı hükümetimize teşekkür ederiz” dedi.

“VERGİLERİNİ DÜZENLİ ÖDEYENLERE İNDİRİM YAPILSIN”

Vergi ve SSK primlerini zamanında ödeyen üyelere gerekli indirimlerin yapılması gerektiğini vurgulayan Taş “düzenli vergi ödeyen üyelerimize aylık ya da total vergilerde belirli oranlarda indirim yapılmasını talep ediyoruz. Ticarette her türlü olasılık ile karşılaşıldığı gibi sorumluluklarını yerine getiren esnaf ve iş dünyamızın da göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Ceza uygulamalarında yüzde 16 oranında cezalar uygulandığını hatırlarsak, en azından pozitif ayrımcılıkta da bu tür bir oranla destek sağlanabilir. Ayrıca bu tür bir affın iyi değerlendirilmesi şarttır” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete