GÜNDEM

SEYİT BİLAL ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILACAK

Gercüş ilçesine bağlı (Becirman) köyünde bulunan Seyit Bilal Türbesi, her sene Eylül ayının ikinci haftasında olduğu gibi bu yılda çeşitli etkinlikle anılacak.

SEYİT BİLAL ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILACAK
02-09-2016 21:34
Google News

Seyit Bilal ve Becirmanlılar Vakfı yöneticileri basın mensupları ile bir araya gelerek, yapılacak etkinliklerle bilgi verdi.

Real Konak Otel’de düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Seyit Bilal ve Becirmanlılar Vakfı Genel Sekreteri Emin Bulut, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinin ortasında önemli bir inanç kültürüne sahip Seyid Bilal türbesine özellikle psikolojik hastalıkları, olan vatandaşların, sık, sık uğradıkları yer olduğunu kaydetti. İnan turizmi açısından Seyit Bilal Türbesi’nin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Bulut, “Becirman köyünün etrafında çok verimli kireç taşı yatakları, Dereiçi civarında akan dere kenarında önemli tarihi kalıntılara ev sahipliği yapmaktadır. Üzüm bağları, badem, Fıstık, ve sumağı ile meşhur olan Becirman köyünde eski han, su değirmenleri ve cinler mağarasıyla meşhurdur. 17 yıldır aralıksız Seyyidler ve Ehl-i Beyt ailesine hizmet vermekte olan vakfımız, Sosyal ve kültürel çalışmaların yanı sıra, tarihi köyümüzün çevre, altyapı, ulaşım ve temel sorunları ile yakından ilgilenmektedir. Seyid Bilal ve Becirmanlılar vakfımız İnsani yardımlaşma ve dayanışma kültürünü bölgede ilke edinmiş, her yıl anma etkinliklerinde öncülük ediyor.”dedi.

Seyit Bilal’i anma etkinlikleri kapsamında çeşitli konferans ve panellerin düzenleneceğini belirten Bulut, bu etkinliklere akademisyen ve yazarların katılım sağlayacağını bildirdi. Bulut, yapacakları etkinliklere bütün Batmanlıları da davet ettiğini söyledi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete