GÜNDEM

SEYYAR BALIKÇI…

Yarı açık minibüsü ile kenti sokak sokak gezerek balık satışı yapan esnaf, “seyyar balık tezgahı” modasının mimarı oldu.

SEYYAR BALIKÇI…
03-04-2017 16:50
Google News

Murat Taşkıran, 10 senedir Batman’da seyyar olarak balık satışı yapıyor. Taşkıran, satışları arttırmak ve vatandaşın ilgisini çekmek için zaman zaman yüksek sesle indirimli fiyatların müjdesini veriyor. Malabadi Çayında avladığı balıkları kamyonete yükleyerek Batman’ın yolunu tutan Taşkıran, kenti sokak sokak gezerek balıkları vatandaşın ayağına kadar götürüyor. Her çeşit balığı, indirimli fiyattan satan Taşkıran, minibüsün arkasına astığı dev balıklarla da dikkat çekiyor.

“AV YASAĞINA UYMAK ZORUNDAYIZ”

Malabadi’den getirdikleri Turna Balıkların, büyük ilgi gördüğünü ifade eden Taşkıran, 1 Nisan-1 Temmuz’ tarihleri arasında uygulanacak olan av yasağını dikkatle takip ediyor. Tüm balıkçılara, av yasağına uymaları konusunda çağrıda bulunan Taşkıran “Turna Balıklarımız, lezzetli olduğu için çok rağbet görüyor. Ancak 1 Temmuz’a kadar av yasağı var. Daha bereketli balık sezonu için yasağa mutlaka uyulması gerekiyor. Tüm meslektaşlarımdan isteğim, 1 Temmuz’a kadar baraj ve göletlerle avlanılmamasıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete