BEŞİRİ

SEYYAR TRAFOYA EL KONULDU!

Beşiri’ye bağlı Kösetarla Köyü Kumtepe Mezrasında, traktör römorkuna yüklenmiş vaziyette yüksek gerilim hattına bağlanarak, su kuyusu sondajında kullanılan 50 kwa gücünde bir mobil trafo ele geçirildi.

SEYYAR TRAFOYA EL KONULDU!
30-04-2015 21:44
Google News

Savcılık kararıyla trafoya el konulurken, yüksek gerilim hattına kaçak trafo bağlayan şahıslar hakkında kanuni süreç başlatıldı.

SAHA ÇALIŞMALARINDA TESPİT EDİLDİ

DEDAŞ İl Müdürlüğü’ne bağlı saha elemanlarının çalışması neticesinde Kumtepe’de yüksek gerilim hattına bağlı su sondajı kuyusuna enerji sağlayan kaçak trafo tespit edildi. DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun’un savcılığa yaptığı başvurunun ardından olay yerine giden jandarma, trafonun bağlantılarını kesti. Trafonun yanı sıra bağlantı kabloları ve diğer malzemelere de el konuldu. Trafo ve diğer malzemeler tutanak karşılığında yediemin olarak DEDAŞ ambar görevlilerine teslim edildi.

SAHA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Denetim ekiplerinin şehir merkezi ile kırsalda da sık sık çalışma yaptıklarını belirten İl Müdürü Dursun “Ekiplerimizin yaptığı saha çalışmalarında konudan haberdar olduk. Alınan izin doğrultusunda trafoya ve takım edevatlarına el konularak yediemin olarak ambar görevlilerine teslim edildi. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldı” dedi.

DURSUN’DAN ‘HAYATİ TEHLİKE’ UYARISI

Kaçak trafonun yüksek gerilim hattına bağlanmasının büyük tehlike arz ettiğini belirten Dursun “Bu tür kaçak elektrik bağlantılarında yaşanan can kayıpları var. Burada can kaybı ve yaralama olmaması sevindiricidir. Olaylar, vatandaşların can güvenliği açısından değerlendiriyoruz. Küçük bir elektrik teması acı olaylara neden olabilirdi” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?