GÜNDEM

SEZGİN, DOĞU’NUN BELLEĞİ İLE OKURLARININ HUZURUNDA

Batmanlı Şair İdris Sezgin, Doğu’nun Belleği adlı ilk şiir kitabı ile okurlarının karşısına çıktı.

SEZGİN, DOĞU’NUN BELLEĞİ İLE OKURLARININ HUZURUNDA
15-05-2016 19:26
Google News

Bugüne kadar çeşitli dergilerde şiirleri yayımlanan Şair Sezgin, Tanrı, ölüm, yokluk ve zamanı dert eden şairlerin yaşadığı coğrafyanın sosyolojik-siyasal olaylarını yansıttığı şiirlerini, Doğu’nun Belleği’nde bir araya getirdi.

DOĞULU OZANIN SESİNE KULAK VERİN

Yasak Meyve Yayınları’ndan çıkardığı şiir kitabının Bilge, Kültür ve Paradigma Kırtasiye’lerinden temin edilebileceğini açıklayan genç şair “Lise yıllarımdan bu yana şiir yazıyorum. Tanrı, ölüm, yokluk ve zamanı dert eden şairlerin yaşadığı coğrafyanın sosyolojik-siyasal olayları şiire yansıttım ve bu şiirleri Doğu’nun Belleği’nde bir bütün haline getirdim. Bir çocuk düşlerini düşürüyor Kobani’de,

Göç bir aynadır kendini hatırlamak için taşıdığın adlı şiirlerimle çağımızın duygularına tanıklık edebilir, bunu yüreğinizde derinden hissedebilirsiniz. Güncel olaylara dengbejlik hüznüyle dokunan mısralarım, düşlerinizi bir avuç su da boğmaya ve yeniden diriltmeye yetecek. Açlık grevleri, katliamlar, göç, soruşturmalar ve bunların göbeğinde umudun coşkusu Aç aç dilsiz seviştik sonraki birkaç gün, Ordan Diyarbakır coşkusuna, Biber gazıydı tenin altıncı gün’de diri bir şekilde kendini yaşatıyor. Ve elbette yorgunluk… Yaşamdan, aşklardan ve hüzünlerden kopan bir yorgunluk; toplumla uzlaşamamanın getirdiği yorgunluk… Mısralarımın vazgeçilmez duygusudur” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?