EKONOMİ

SGK MÜDÜRÜ, 30 EYLÜL HATIRLATTI

Batman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Aleattin Ökten, borç yapılandırma için son başvuru tarihinin 30 Eylül olduğunu hatırlattı.

SGK MÜDÜRÜ, 30 EYLÜL HATIRLATTI
27-09-2021 22:40
27-09-2021 22:41
BATMAN
Google News

Ökten “Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olan işveren, sigortalı ve bağ-kurlular başvurularını e-Sigorta kanalıyla internet üzerinden yapabileceği gibi şahsen veya posta yoluyla bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezine de yapabilirler. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları da yapılandırma kapsamında 31 Aralık 2021 tarihine kadar anapara borcunun tamamının ödenmesi hâlinde, bu borca ilişkin gecikme cezası ve zammı silinecektir” dedi.

HANGİ BORÇLAR, YAPILANDIRMA KAPSAMINDA?

Ökten, takip edilen 2021/Nisan ayı ve öncesi dönemlere ait sigorta primleri, Genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigortası primleri, iş kazası, meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları, 6183/48 inci maddesi kapsamında taksitlendirilen alacaklar, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, BAĞ-KUR (4/b) sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, 30.4.2021 tarihinden önce (bu tarih dâhil) işlenen fiillere ilişkin olup son başvuru tarihine kadar tebliğ edildiği halde bu tarihe kadar ödenmemiş olan idari para cezaları, Kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenen alacakların; Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla henüz ödenmemiş olan fer’ileri, 5510/ Ek 5, Ek 6 ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler ile Sosyal Güvenlik Kurumunca Takip ve Tahsili Yapılan; Damga Vergisi, Eğitime Katkı Payı, Özel İşlem Vergisi gibi Kanunun ilgili hükümlerinde belirtilen sürelerin sonuna kadar tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan Kurum alacakları ile takip ve tahsili Kuruma verilen alacakların, yapılandırılma kapsamına alındığını hatırlattı.

HACİZLER KALDIRILACAK

Ökten, konuşmasının sonunda “Yapılandırmadan önce tatbik edilen hacizler, yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacak. Yapılandırılan borçlardan dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak. İşverenlerimiz yapılandırmada ilk taksitini ve yapılandırma dışındaki borçlarını süresinde ve tam olarak ödemeleri hâlinde borcu yoktur' yazısı alınabilecek, ihalelere katılabilecekler. Yapılandırma devam ettiği sürece sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanacaklar. Son haftaya girmiş bulunuyoruz, fırsatları kaçırmayın gelin borcunuzu yapılandırın” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete