GÜNDEM

SGK, PRİM BORÇLULARINI UYARDI!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Alaattin Ökten, prim borcu olanların vakit kaybetmeden SGK İl Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerektiğini belirtti.

SGK, PRİM BORÇLULARINI UYARDI!
21-05-2015 20:55
Google News

Ökten, prim borcu olan vatandaşların 31 Temmuz'a kadar borçlarını ödemediği veya yapılandırmadığı takdirde sigortalılıklarının durdurulacağını söyledi. İl Müdürlüğüne başvuru yapılması durumunda borçların silineceğini ifade eden Ökten “Bağ-Kur kapsamındaki sigortalılarımızdan 12 ay ve üzeri prim borcu olanlar 31 Temmuz’a kadar prim borçlarını ödemezse veya yapılandırmazsa sigortalılıkları durdurulacaktır. Durdurulan sürelere ait borçlar silinecek, daha sonra tekrar ihya edilebilecek bu sürelere ait genel sağlık sigortası borçları da aynı kapsamda silinecektir” dedi.

TEMİZLİKÇİLER, SİGORTALI OLACAK

Ev hizmetlerinde en az bir gün çalışanların da sosyal güvenlik hakkına kavuşacağını ifade eden İl Müdürü Alaattin Ökten “Ev temizliği, hasta, yaşlı ve çocuk bakımı, bahçıvanlık gibi işlerde işçi çalışanlar, sosyal güvenliklerini sağlamak amacıyla müdürlüklerimize gelerek durumlarını belirtir belgeleri kuruma vermelidir” açıklamasını yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete