GÜNDEM

SGK, ZİRAAT BANKASINI BİLGİLENDİRDİ

SGK ile Ziraat Bankası arasında imzalanan “İşbirliği Protokolü” nedeniyle Batman’da Ziraat Bankası Şube Müdürü ve Personellerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SGK, ZİRAAT BANKASINI BİLGİLENDİRDİ
02-10-2016 18:32
Google News

EMEKLİ OLAMAYANLAR, BANKA KREDİSİNDEN FAYDALANDIRILACAK

SGK Müdürü Alettin Ökten, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Emekliliğe hak kazanıp prim borcundan dolayı emekli olamayan sigortalıların Bankadan sigorta prim borcu kredisi kullandırılmasıyla emekli olacak sigortalılarımıza, gerek kurum personellerimizi ve gerek banka personellerini vatandaşlarımıza yardımcı olmaları konusunda talimatlandırdık” dedi.

PROTOKOL, BAĞ KUR BORÇLARINI KAPSIYOR

Banka ile imzalanan protokole ilişkin bilgi veren Ökten “Söz konusu kanunun b bendi, Bağ-Kur kapsamında olan ve bu hizmetler dikkate alındığında aylık bağlanacak sigortalıların birikmiş sigorta prim borçlarının tasfiyesine yönelik bankadan sigorta prim borcu kredisi kullandırılmasını, b bendi Bağ-Kur kapsamında hizmetlerine ait sigorta prim borcu bulunup, bu hizmetler dikkate alındığında aylık bağlanacak sigortalıların sigorta prim borçlarının tasfiyesine yönelik bankadan sigorta prim borcu kredisi kullandırılmasını kapsamaktadır. Ayrıca (a) ve (b) bendi yani SSK ve Bağ-Kur kapsamında hizmetleri bulunan ve hizmet borçlanması(doğum ve askerlik borçlanması vb. yurtdışı borçlanması hariç) yapılması suretiyle aylık bağlanacak sigortalıların borçlanma tutarlarının tasfiyesine yönelik bankadan kredi kullandırılmasını kapsamaktadır” dedi.

PROTOKOLÜN AMACI, ÖDEMEYİ KOLAYLAŞTIRMAK

Protokolün imzalamasındaki amaca ilişkin bilgi veren SGK Müdürü Ökten “Amaç, tahsil edilemeyen primlerin tahsili ve tasfiyesi ile sosyal sorumluluğun gereği olarak kurumumuza borcu olan vatandaşlarımızın borçlarını kolaylıkla ödemelerini sağlamaktır. Sigortalılarımız 31 Ekim 2016’ya kadar SGK Müdürlüklerine başvurmalıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete