GÜNDEM

SİBADAŞ’ın mühür cezasına vatandaştan isyan…

Batman, Cudi Mahallesi 3509 sokak Seyit Apt. No:1/D1 adresinde oturan Abdulmecid Toğuç, kendisine haksız yere kesilen doğalgaz kaçağı cezasına isyan etti.

SİBADAŞ’ın mühür cezasına vatandaştan isyan…
12-03-2024 21:00
12-03-2024 17:11
BATMAN
Google News

Asgari ücretli bir işte çalışan Toğuç, doğalgazının kesilmesi ile SİBADAŞ’ın yolunu tuttu. Toğuç, sayacındaki mührün kurcalandığı şüphesi üzerine haksız yere 27 bin lira para cezası kesildiğini, bu karar kendisine tebliğ edilmeden ödeme yapmadığı gerekçesi ile gazının kesildiğini iddia etti. 5 Yıllık doğalgaz şirketi abonesi olduğunu belirten Toğuç “Ödemelerimi ve taahhütlerimi harfi harfiyen yerine getirdim. Anlamadığım nedenlerden dolayı ilgili kurum, iki defa izinsiz bir şekilde sayacımı değiştirdi. Şimdi de bir aylık maaşımı aşan oranda tarafıma para cezası kesildi” sözler ile isyan etti.

BATMANDA OLMADIĞIM DÖNEMDE DOĞALGAZ CEZASI KESİLMİŞ

Ailesi İstanbul’da iken işi gereği Batman’da yaşadığını belirten Toğuç, “Tek başına yaşadığım evimde, 75 gün boyunca izinli olarak İstanbul’da olduğum süre içerisinde gaz tüketiminin olmasından şüphe edilerek böyle bir karara varmışlar. Batmanda olmadığımı, iş yerinden aldığım izin belgesi ile ispatlayabilirim. Bana yapılan haksızlığa itirazda bulundum. Sayaç üzerindeki Mühre müdahale şüphesi ile ceza kesmek haksızlıktır. Buna itirazda bulundum. Umarım mağduriyetim telafi edilir. Hem gazımı kestiler, hemde bana ceza kestiler, çok mağdur edildim. Benim gibi bir çok kişiye ceza kesildiğini öğrendim. İlgili kuruma isyan ediyoruz” dedi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Batmané
Batmané 2 ay önce
Bu SİBADAŞ denen firma, resmi kurumların fatura kesimi ile son ödeme tarihlerini çok kısa tutmak suretiyle gecikme faizi ödemelerine sebep oluyor. Ödenek isteme, ödeneğin gelmesi, gelen ödeneğin harcanması, paranın firma hesabına geçmesi 1 hafta 10 günden uzun sürmektedir. Firma da bunu bildiği için fatura kesimi ile son ödeme tarihi aralığını daha da kısaltmaktadır. Resmen soygun düzeni.
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete