TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Siber saldırılara karşı öğrenciler yetiştirilecek

YÖK ile CB Dijital Dönüşüm Ofisi arasında imzalanan protokole göre teknoparkı olan Ankara, Ege, Gebze Teknik ve İstanbul Teknik üniversitelerinde kurulan Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları,YKS sonuçlarına göre ilk öğrencilerini bu yıl alacak. ​​

Siber saldırılara karşı öğrenciler yetiştirilecek
29-07-2023 15:51
29-07-2023 15:52
Google News

AA'nın üniversite tercih dönemi için hazırladığı ve bu yıl ilk kez öğrenci kabul edecek yeni bazı ön lisans programlarıyla ilgili detayları aktardığı 5 bölümlük haber dosyasının ilkinde Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları hakkında bilgilere yer verildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yayımlanan Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda, bu yıl ilk kez açılacak yeni bölümler de yer alıyor. Bunlar arasında 4 üniversitedeki Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları bünyesinde Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü programları açıldı. Öğretim dili en az yüzde 30 İngilizce olan bu bölümler için her üniversite için 25, toplam 100 kontenjan verildi.

Teknoparkların içinde açılacak siber güvenlik meslek yüksekokullarında, öğrencilere siber güvenlik alanındaki temel konuların yanı sıra güvenlik teknolojileri, ağ güvenliği, sızma testleri ve veri analizi gibi konularda eğitim verilecek.

Öğrenciler, öğrenimleri süresince teorik bilgilerin yanında uygulama becerisi kazanacakları laboratuvar ve proje çalışmaları yapacak. Siber güvenlik meslek yüksekokullarında İngilizce hazırlık sınıfı olacak.

Öğrenciler, sektöre ait ortamlarda uygulama eğitimi alacak. Programın müfredatı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin desteğiyle alanında yetkin akademisyenlerce hazırlandı.

Siber güvenlik meslek yüksekokullarını tercih edecek öğrencilere hem burs hem de istihdam desteği sağlanacak. Öğrencilerin mezun olduklarında kolaylıkla iş bulabilmeleri amacıyla sektörün önde gelen firmalarıyla işbirliğine gidilecek.(AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete