GÜNDEM

SICAKLAR, ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİR

Batman’da hava sıcaklığı 40 dereceyi aştı. Bunaltıcı sıcaklara karşı vatandaşı uyaran uzmanlar, güneş altında durulmaması ve bol sıvı tüketilmesi gerektiğini belirtti.

SICAKLAR, ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİR
26-06-2018 22:47
Google News

Sıcaklar, ülke genelinde yükseldi. Uzmanlar, zorunlu olmadıkça 11.00–15.00 saatlerinde dışarıya çıkılmaması uyarısında bulundu. Uzmanlar, aşırı sıcaklarda gölgede bulunulması, ağır işler ve spor yapılmaması gerektiğini belirtirken “İnce, açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalıdır. İmkânlar ölçüsünde sık duş alınmalıdır. Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı ve bol sıvı tüketilmelidir” bilgisini paylaştı.

BOL SIVI TÜKETİN, KAT KAT GİYİNMEYİN

Sağlık açısından bazı önlemlerin mutlaka alınması gerektiğini vurgulayan uzmanlar “Sıcaklık, ısı ve nem artışı insanlarda terleme yoluyla sıvı kaybına daha çok yol açar. Sıcak havalarda bol su tüketmekte fayda var. Vücudu mineral kaybından da mümkün olduğunca korumak gerekir. Bu noktada aşırı sıcak havalarda bol bol sıvı gıdaların alınmasında, aşırı hareketsiz bir yaşam tarzından uzak durulmasında ve mümkün olduğunca vücuttaki ısı transferini azaltan kat kat giyinmekten kaçınılmasında fayda var” dedi.

SICAKLIKLAR ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİR

40 dereceyi aşan sıcaklıkların öldürücü olabileceği belirtilen açıklamada “Aşırı sıcaklıklar kalp krizi, beyin kanaması gibi birçok hastalığı tetikliyor” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete