GÜNDEM

SİCİL AFFI SÖZDE Mİ KALDI?

Bankalara borcu olan milyonlarca vatandaşın gündeminde olan sicil affı, 30 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından gözler bankalara çevrildi.

SİCİL AFFI SÖZDE Mİ KALDI?
18-04-2017 20:10
Google News

PEKi, BANKALAR SiCiL AFFINA UYDU MU?

Bankaların kara listesine alınan milyonlarca borçlu, tasarının TBMM’den geçmesinin ardından rahat nefes almayı beklerken, bankaların sicil affına gitmediği iddia edildi. Bankaların kara listesinde bulunan yaklaşık 12 milyon vatandaş, Resmi Gazetede yayınlanan sicil affının bankalarda da hayata geçmesini istiyor.

“SiCiL AFFI GERÇEK DIŞI BiR ADIM OLDU”

Sicil affının sözde kaldığını dile getiren Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara “30 Ocak’la birlikte gelen sicil affıyla beraber bankalar nezdinde kesinlikle sicil affı tabi tutulmadı. Bankalar 10–20 yıl önce gecikmesi olan bir kredi kartından dolayı sicil affının ne yazık ki hiçbir varlık göstermediği görülüyor. Böylelikle sicil affı sadece sözde kalan bir çalışma oldu. Raporlarımızı bakanlıklara ve konfederasyonumuza ilettik. Esnafımızın mağduriyeti giderilemedi. Esnafın mağduriyetinin giderilmesi için gece gündüz çalışmalarımız sürüyor” dedi.

“NEREDE BU SİCİL AFFI?”

 

Yıllar önce aldığı kredinin ödemesini geciktirip bankaların kara listesine dâhil olan 45 yaşındaki Ali Yıldırım “1998 yılında bir bankadan kredi alarak kendime iş yeri açtım. İşlerimiz yolunda gitmeyince iflas ettim. Bankadan aldığım kredinin taksitlerini ödeyemez hale geldi. o borç ile icralık hale geldik. Babadan kalan bazı arsaları satarak o borcu kapattım. İcralık olduğumuzdan dolayı bankaların kara listelerinde ismimiz işlendi. Hükümetin sicil affı bize umut oldu. Af, Resmi Gazetede yer aldıktan bir ay sonra bankaları teker-teker dolaşıp kredi talebinde bulundum. Ama iç bir bankadan kredi çekemedim. Aldığım cevap ise siciliniz bozuk denildi. Şimdi soruyorum, nerde bu sicil affı, hani göremiyoruz” şeklinde konuştu.

“KREDİ TALEBİME OLUMSUZ YANIT ALDIM”

Kredi talebine olumsuz yanıt alan esnaflardan 37 yaşındaki Muhammed Saki ise “İş yerimi büyütmek ve bazı borçlarımı kapatmak için bankadan kredi almak istedim. 5 yıl önce banklara olan borçlarımdan dolayı bankaların kara listesine girmişim ama bundan haberim bile yoktur. Sicil affının gelmesiyle gene bankaya gittim. Kredi talebime olumsuz yanıt aldım. Bir an evvel bankaların sicil affına uymalarını istiyoruz” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete