GÜNDEM

Şiddetli yağış korku yarattı

Batman’da günlerdir etkili olan şiddetli dolu yağışının etkileri gün yüzüne çıkmaya başladı. Su baskınlarının yaşandığı Çamlıca 2468. ve 2468 A sokak sakinleri, yaşadıkları korku ve uğradıkları zararı Sonsöz mikrofonlarına anlattı.

Şiddetli yağış korku yarattı
09-05-2022 10:07
09-05-2022 10:09
BATMAN
Google News

SU BASKINLARININ SEBEBİ DEMİR YOLU KARŞISINA YAPILAN MENFEZDİR

Çamlıca Mahallesi Muhtarı Selahattin Yıldız “Bizim mahallemizde demir yolunun karşısında menfez yapıldı, bu su oradan geçmediği için mahallemize zarar veriyor. Mahallemizde 10-20’ye yakın ev zarar gördü. Bu zararın ödemesini kimden talep edeceğiz ve nasıl yapacağız? Huzur Mahallesinde yol yapımı için yapılan menfez, düşük yapılmış. O menfezin yıkılarak tekrar yapılmasını istiyoruz” dedi.

“KOMŞULAR BENİ ÇIKARMASA BOĞULABİLİRDİM’’

Hasta olduğu için evinden komşularının yardımıyla çıkabilen Çamlıca Mahallesi Sakini Mehdiye Kavak “Ben içerde oturuyordum ve baktım yağmur sesi geliyor ama fırtına olduğunu bilmiyordum. Bir baktım içeriye su girmeye başladı. Odalarım, mutfağım su içinde kaldı ve dolaplarımın, yataklarımızın altı su oldu. Ben de hasta olduğum için kalkamadım. Buzdolabım, fırınım, makinem ve diğer eşyalarım sular altında kaldığı için zararımız çok. Halılarımın hepsi çamur oldu ve onlara dünyanın parasını harcayacağım. Ben şeker hastasıyım, kalbim ameliyatlı, sırtımda 12 tane vida var. Sular üstüme geldi ama ben kalkamadım. Komşular yetişip beni çıkardılar. Onlar olmasa belki de içeride boğulacaktım. Evimde kira. Mağduruz ve yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

“ZARARIMIZIN KARŞILANMASINI RİCA EDİYORUZ’’

Çamlıca Mahallesi sakini Eşref Demir ise “Batman’da meydana gelen sağanak yağış ve dolu sonrasında burada yaklaşık 20 ev hasar gördü. 2 hanemizde zarar çok fazla.  Birinde 40 bin lira, birinde de 20 bin lira kadar zarar var. Bu baskının sebebi buradaki menfezden su geçmediği için, su mahalleye tekrardan geri döndüğü için evleri basıyor. Bizim yetkililerden ricamız bu mağduriyetin giderilmesi, zararların karşılanmasıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?