TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Siemens ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Siemens, 31 Aralık 2023 itibarıyla sona eren ilk çeyrekte 2024 mali yılına başarılı bir başlangıç yaptı

Siemens ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı
09-02-2024 07:42
08-02-2024 20:43
Google News

Siemens tarafından açıklanan verilere göre, sipariş alımı, 2024 yılının ilk çeyreğinde 22,3 milyar avroya ulaşarak karşılaştırılabilir bazda yüzde 2'lik artış gösterdi. Gelir ise karşılaştırılabilir bazda yüzde 6 artışla 18,4 milyar avroya yükseldi.

Endüstriyel İş Kolu karı 2,7 milyar avro olarak kaydedilirken, Endüstriyel İş Kolu kar marjı yüzde 15,8'e yükseldi.

Grup düzeyinde serbest nakit akışı bir önceki yıla göre belirgin bir artışla 1 milyar avroya yükseldi. Net gelir yüzde 56 artış kaydederek 2,5 milyar avro oldu.

Şirketten yapılan açıklamada sanal olarak gerçekleştirilecek Yıllık Hissedarlar Toplantısında 2023 mali yılı için hisse başına 4,70 avro temettü teklifi oylanacağı bildirildi.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Siemens Başkanı ve CEO'su Roland Busch, "Siemens bir kez daha güçlü bir çeyrek geçirdi ve karlı büyüme yolculuğunu sürdürdü. Yapay zekayı daha da erişilebilir kılmak için Microsoft ve AWS ortaklıklarımızın kapsamını genişlettik. Müşterilerimiz, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik dönüşümlerinde kendilerini destekleyecek teknoloji ortakları olarak bize eksiksiz güven duyuyorlar" dedi.

Siemens AG Finans Direktörü Ralf P. Thomas ise "Serbest nakit akışımız 1 milyar avronun üzerine çıkarak bir önceki yılın aynı çeyreğine göre net bir artış gösterdi. Uygulama gücümüzü artırmaya odaklanmaya devam ediyor ve 2024 mali yılına ilişkin beklentilerimizi netleştiriyoruz" yorumunu yaptı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?