GÜNDEM

SIFIR ATIK PROJESİNE BATMAN'DAN TAM DESTEK

Batman Belediyesi, 9 ayda 1500 ton ambalaj atığı ekonomiye kazandırdı.

SIFIR ATIK PROJESİNE BATMAN'DAN TAM DESTEK
26-01-2021 14:22
Google News


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Batman Belediyesi, 9 ayda 1500 ton ambalaj atığın geri dönüşümünü sağladı

Batman Belediyesi, projeye destek için kurumlar başta olmak üzere kent genelinde faaliyet yürüten firmalardan ambalaj atıkları topluyor. Şehrin farklı noktalarına ambalaj atık sepetleri konulurken vatandaşların da projeye destek vererek sıfır atık bilinci kazanması sağlanıyor. Basket potası şeklinde hazırlanan atık sepetleri, ambalaj atıklarının toplanmasını eğlenceli hale getiriyor. 9 ayda toplanan 1500 ton ambalaj atığı ekonomiye kazandırıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, yaptığı açıklamada; "Hem çevreyi kurtardık hem de ekonomiye kazanım sağladık. Ambalaj atıkların toplanmasıyla 5 bin ağacın kesimi önlendi, 8 bin 500 metreküp su tasarrufu sağlandı ve 1 milyon 250 bin kilovatsaat enerji tasarrufu oldu." diyen Özkan, projenin uygulanmasıyla gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakıldığını kaydetti. Özkan, vatandaşlardan sıfır atık yönetimi konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.
Ambalaj Atık Tesis Sorumlusu Fatma Akyüz de 8 araçla Batman genelinde ambalaj atık toplama işlemi gerçekleştirdiklerini bildirdi. Toplanan atıkların entegrasyon tesisine getirildiğini anlatan Akyüz, bunların tesiste ayrıştırma işlemine tabi tutulduğunu belirtti. Toplanan kağıt atıkların preslenip geri dönüşüm fabrikalarına gönderildiğini, plastik atıkların ise tesiste ham maddeye dönüştürüldüğünü anlatan Akyüz, geri dönüşüm sayesinde ambalaj atıklarının ekonomiye katkı sağlarken doğayı da koruduğunu vurguladı. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete