GÜNDEM

Sıfır faizli tarımsal kredi…

Dicle Elektrik, faizsiz 5 yıl vadeli tarımsal elektrik kredisiyle ilgili kampanyasını sürdürüyor. 3 binin üzerinde üyesi bulunan Batman Ziraat Odası’nda 100’ün üzerinde çiftçi sıfır faizli tarımsal elektrik kredisine başvuru yaptı.

Sıfır faizli tarımsal kredi…
16-11-2022 10:06
19-11-2022 16:00
Google News

“ANA PARADAN YÜZDE 25 İNDİRİM YAPILACAK”

DEDAŞ’ın bir uygulama başlattığını ifade eden Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, DEDAŞ, Özellikle borcunu ödeyemeyen, ödemeyen, sıkıntılarla karşı karşıya kalan çiftçilerimizin borçlarını ödeyebilmesi için ziraat bankasıyla yaptıkları ortak bir çalışma neticesinde bu borcun 5 seneye yayılarak, faizsiz ertelenmesine diye bir kanun çıkardıklarını belirtti. 

Aydiş “Bizim açımızdan olumlu bir gelişme. Bunu yaparken ana paranın yüzde 25’ini indiriyorlar, tüm gecikme faizlerini siliyorlar ve 5 yıla yayıyorlar. Bu 5 yıl içerisinde ziraat bankasından çiftçilerimizin alacakları para faizsiz paradır. Burada özellikle çiftçilerimizin faydalanmaları çok önemlidir. Bugün itibariyle 100’ün üzerinde borcunu ödemeyen, ödeyemeyen çiftçilerimiz DEDAŞ'a ve bankaya müracaatta bulunmuşlardır. Şuanda bankadaki çalışmalar da son aşamaya gelinmiştir. Bu aşamalarda bittikten sonra bu krediler hemen kullandırılacak. Faizsiz kullandırılacak. Bütün gecikme faizleri silinecek ve yüzde 25 indirimli olacak.  Dolayısıyla çiftçi bazında çok güzel bir gelişmedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Mayıs 2024 e-gazete