EĞİTİM

SİGARA’DA HEDEF 11-13 YAŞ GRUBU…

Batman Bölge Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı doktorlarından Elif Özülkü, Sigara endüstrisinin ana hedefinin 11-13 yaş grubu çocuklar olduğu ve ülkemizde de sigaraya başlama yaşının gittikçe bu yaş grubuna kaydığına dikkat çekti.

SİGARA’DA HEDEF 11-13 YAŞ GRUBU…
01-06-2014 21:05
Google News

Dünyada en çok ölüme yol açan iki nedenden birisinin açlık, diğerinin tütün kullanımı olduğunu belirten Özülkü, “Sigara, her yıl dünyada yaklaşık 6 milyon insanın beklenenden önce ölümüne neden olmaktadır. Bu ölümlerin yaklaşık 600 bini ise pasif sigara içimine bağlı olmaktadır. Sigara kullanımı artık tedavi edilmesi gereken salgın bir hastalık olarak görülmeye başlanmıştır. Sigara endüstrisinin ana hedefinin 11-13 yaş grubu çocuklar olduğu ve ülkemizde de sigaraya başlama yaşının gittikçe bu yaş grubuna kaydığı bilinmektedir.”

SİGARA KİMYASAL MADDE KAYNIYOR!

Her sigarada vücut için zehirli, tahriş edici, kanser yapıcı ya da kanserin ortaya çıkmasını kolaylaştırıcı 4000’den fazla kimyasal madde bulunduğunu aktaran Özülkü,  şöyle konuştu: “İnsanları sigaraya bağımlı hale getiren madde ise nikotindir, yüksek bağımlılık yapıcı bir etkiye sahiptir. Bu nedenle uzun süreli kullanıcılarda sigarayı bırakma sürecinde zorluk yaşanması olağandır. Bir doktorun danışmanlığında gerekirse bilimsel tedavi yöntemlerinin uygulanması bu sürecin daha kolay geçmesini sağlayabilir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete