GÜNDEM

“SİGARAYI SENDE BIRAK” KAMPANYASI BAŞLATILDI

9 Şubat ‘Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ nedeniyle Batman Valiliği öncülüğünde başlatılan ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün desteklediği ‘Sigarayı Sende Bırak’ kampanyasının açılış programı düzenlendi.

“SİGARAYI SENDE BIRAK” KAMPANYASI BAŞLATILDI
09-02-2017 22:13
Google News

Yeni Kültür Müdürlüğünde gerçekleşen programa Vali Ahmet Deniz, Batman Belediyesi Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“DENETİMLER SIKI ŞEKİLDE YAPILACAK”

Programda konuşan Vali Ahmet Deniz, Sigaranın zararlarına dikkat çekti. Sigaranın çağımızın hastalığı haline geldiğini söyleyen Vali Deniz “Gerçekten çağımızın salgın bir hastalıktan bahsediyoruz. Açıkça buradan söylemek istiyorum. Kurum müdürleri ve iş yeri sahipleri hiç kimse kusura bakmasın. En sert ve sıkı şekilde talimatı verdim denetimler hızlı bir şekilde yapılacak ve eğer kapalı alanlarda hala sigara içiliyorsa oralarda cezalandırmalar yapacağız.

Sigarayı bırakan arkadaşları kayıt altına alacağız, 4 aylık bir periyot sonucunda eğer bir köyde sigara bırakan fazla varsa, o köy için pozitif ayrımcılık ve yatırımlar yapacağız. Sigarayı bırakan vatandaşlarımız için de çeşitli ödüllerimiz olacaktır” ifadelerini kullandı” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen etkinlikte geçen sene sigarayı bırakan 3 vatandaşa Vali Deniz tarafından bisiklet verildi. Etkinliğin sonunda ise Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Belediyesi Başkan Ertuğ Şevket Aksoy ile kurum ve kuruluş müdürlerinden sigarayı bırakma sözü aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete