GÜNDEM

SIĞINMACI HABERLERİ NASIL YAZILMALI?

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ile Mülteci Destek Derneği (MUDEM) tarafından düzenlenen Medya ve Mülteciler Basın Buluşmalarının İkinci Toplantısı, Ankara’dan sonra İzmir’de gerçekleştirildi. Toplantıya Batmanlı Gazeteciler de katılım sağladı.

SIĞINMACI HABERLERİ NASIL YAZILMALI?
04-11-2019 16:36
Google News


MEHMET AKARCA, BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU
Toplantıya katılan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Akarca, çalışmalarından ötürü SGDD'yi kutladı. İçişleri Bakanlığı Göç idaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok ise “Son verilere göre Türkiye’de 192 ülkeden 5 milyon 60 bin yabancı yaşıyor. Haberin peşinden koşanın aklından çıkarmayacağı 2 şey, insanlık ve vicdandır. Uluslararası terminolojiye hakim olmalıyız. Sosyal medya, TV gazeteciliği, yazılı basın gibi mecralar değişse de ortak bir dili kullanmalıyız” dedi. 
TÜRKİYE, TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLDU
Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak “Sorumluluktan kaçmaya çalışan birçok ülke varken, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü gibi bir teşkilat ile bu nüfus akınını karşılayan siyasi otoritenin çabaları tüm dünyaya örnek olmuştur” dedi.
YAPICI HABERLER KALEME ALINMALI
AB Türkiye Delegasyonu Uluslararası İş Birliği Sorumlusu Pierre-Yves Bellot, Gazeteci / Belgesel ve Film Yapımcısı Coşkun Aral, UNHCR Türkiye Dış İlişkiler Sorumlusu ve Sözcüsü Selin Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Göç ve Acil Durum Eğitim Daire Başkanlığı Temsilcisi Uzman İlkay Akar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik ve Spor Uzmanı Serkan Yücel, İzmir Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uyum ve İletişim Çalışma Grup Başkanı Deniz Dağlıgil ve UNICEF Türkiye İletişim Bölüm Başkanı Sema Hotsa’nın da sunum yaptığı programda Güney Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik, “Sığınmacılarla ilgili yapılan haberlerde ötekileştirici söylemlerden uzak durmamız gerekiyor” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete