GÜNDEM

Sığınmacı sayısı 22 bine ulaştı…

Batman Göç İdaresi Müdürü Vahap Asma, kentte sığınmacı sayısının 22 Bine ulaştığını açıkladı.

Sığınmacı sayısı 22 bine ulaştı…
29-11-2017 22:17
Google News

Kente gelen Suriyeli ve Afgan başta olmak üzere Avrupa Vatandaşların da kayıt işlemlerini yapan Göç İdaresi, Pazaryeri Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Bulvarı No:357’de hizmet vermeyi sürdürüyor. Kente sığınmacı olarak gelen, öğrenci olarak gelen, evlilik yolu ile kalıcı olarak yerleşen tüm yabancı uyrukluların kayıt işlemlerini yapan Göç İdaresi Müdürlüğü, parmak izi ile yaptığı kayıt işlemlerinden sonra sığınmacılara kimlik kartı veriyor. Kurumun verileri, Genel Müdürlüğün sisteminde her gün güncelleniyor. 


GÖÇ İDARELERİ, EMNİYET YABANCILAR ŞUBESİNİN SİVİL VERSİYONU
Yaşanan savaş nedeniyle ilimize sığınan Suriyeli mültecilerin kimliklerinin, kentte bulundukları takdirde sınırsız süreyle geçerli olduğunu belirten Göç İdaresi Müdürü Vahap Asma “Biz yardım işlerine bakmıyoruz. Yardım işlerini diğer kurumlar yapıyor. Buraya Avrupa’dan ya da savaş bölgelerinden gelen bütün yabancı uyrukla sığınmacıları kayıt altına alıyoruz, ikametgâh ve korunma işlemlerine bakıyoruz. Parmak izlerini alıp, onlara kimlik kartı veriyor ve kayıt altına alıyoruz. Emniyette Yabancılar Şubesinin yaptığı bütün iş ve işlemler artık kurumumuzda yapılıyor” dedi.
4 DİL BİLEN MÜDÜR, İŞLERİ KOLAYLAŞTIRIYOR
Her dilden vatandaşa hizmet verilen kurumda Müdür Vahap Asma’nın Türkçe, Arapça, Kürtçe, İngilizce ve Arapça dillerine hâkim olması, işleri kolaylaştırıyor. Tercümanların da bulunduğu kurumda yabancı uyruklu vatandaşlarla iletişim, kolaylıkla sağlanabiliyor. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?