GÜNDEM

SIĞINMACILAR İÇİN TOPLANDILAR...

2014 yılının Aralık ayında sivil toplum kuruluşlarının ortak kararıyla Batman’da kurulan İnsan Hakları Platformu, savaşın sürdüğü bölgelerden kaçarak Batman’a yerleşen sığınmacılarla ilgili basın açıklaması düzenledi.

SIĞINMACILAR İÇİN TOPLANDILAR...
03-03-2015 20:39
Google News

Baro binasında yapılan toplantıya Baro Başkanı Ahmet Sevim, Mazlum Der Başkanı Hasan Argünağa ve Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, Tabipler Odası Başkanı Dr. Zülfikar Cebe ile İHD ve Kamer’den yetkililer katıldı.

SIĞINMACILAR, KADERİNE TERK EDİLMEMELİ

Sığınmacıların durumuna ilişkin hazırlanan raporu kamuoyuyla paylaşan Baro Başkanı Sevim “Suriye, Irak ve Afganistan Batman’a sığınan 20 bini aşkın kişinin insani, sıhhi ve hukuki koşullarının tespiti için araştırma yaptık. Sığınmacıların sorunlarının çözümü, STK’ların ve meslek örgütlerinin yardımlarına terk edilmemelidir. Sağlık hizmetlerine erişim konusunda Ezidi ve Afganlar da Geçici Koruma Yönetmeliği kapsamına alınmalıdır.  Savaş mağduru sığınmacılardan ulaşım, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasında ücret alınmamalıdır. Mahalle muhtarları tespit ve yardım çalışmaları süreçlerine dâhil edilmelidir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete