GÜNDEM

“SIĞINMACILAR YÜZÜNDEN İŞ BULAMIYORUZ”

Batmanlı vatandaşlar, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente sığınan yaklaşık 15 binlik nüfusa ulaşan Suriyeliler nedeniyle iş bulamadıklarını, yetkililerin bu soruna çare bulmasını istedi.

“SIĞINMACILAR YÜZÜNDEN İŞ BULAMIYORUZ”
29-06-2015 20:35
Google News

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Batman'a gelen yaklaşık 15 bin Suriyelinin düşük ücret karşılığında çalışması, işverenlerin iştahını açtı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk heykeli önünde günlük iş bulmak için bekleyen Batmanlı vatandaşlar da, Suriyelilerin düşük ücret nedeniyle tercih edildiğini, bu durumun bir an önce son bulmasını istedi. Yıllardır Cumhuriyet Meydanı'nda hamallık yaparak ailesini geçindiren Salih Subaşı (44), Suriyeli ve Afganlı sığınmacılar geldikten sonra işlerinin azaldığını söyledi.

İŞSİZLİK, SADECE SURİYELİLERLE GÜNDEME GELEN BİR SORUN DEĞİL

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı A. Kadir Demir, Batman’daki işsizlik sorununun sadece Suriyelilerle gündeme gelen bir sorun olmadığını, kentte uzun yıllardır işsizliğin had safhada olduğunu belirterek “TÜİK rakamlarına göre Batman en genç nüfusa sahip illerden biri. Yine TÜİK’e göre işsizlikte Türkiye birincisiydik. Batman'da sayıları 15 bini bulan Suriyeliler, iş bulmak için Türkiye'ye gelmediler. Suriyeliler savaştan kaçtılar ve bizim onları Batman'dan göndermemiz söz konusu değil. Tabi onların gelişiyle Batmanlı vatandaşlarımızın işsizlik oranlarında artış oldu ama bunu Suriyelilere bağlamak doğru bir yaklaşım olmaz” dedi.

Yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiğini aktaran Demir “Bir an önce yatırımlara hız verilmeli, hükümet bir an önce kurulmalı ve bölgedeki teşviklerde pozitif ayrımcılık yapılmalıdır” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete