GÜNDEM

SİİRT, HORON VE HALAYLARI BULUŞTURDU

İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen Kardeş Şehirler Projesi kapsamında, Trabzon ve Siirt illerinin kardeş şehirler ilan edilmesinin ardından Siirt’te hamsi festivali düzenlendi.

SİİRT, HORON VE HALAYLARI BULUŞTURDU
22-11-2018 17:30
Google News

KARADENİZ’DEN 20 TON HAMSİ GETİRİLDİ

Trabzon ve Siirt Kardeşliği Projesinin ilk ayağı, Siirt’te gerçekleştirildi. Siirt Valiliği öncülüğünde, Siirt Belediye Başkanlığı ve Trabzon’un Ortahisar İlçe Belediyesi arasında yürütülen Kardeşlik Projesi ile Karadeniz’den 20 ton hamsi ve helva, Siirt’e getirildi, festivalde pişirilen hamsiler, Siirtlilere ikram edildi.

FESTİVALE, YURDUN HER YERİNDEN KATILIM SAĞLANDI

Siirt Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen festivale Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Siirt Garnizon Komutan Vekili Albay Mehmet Fevzi Kenasarı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin yanı sıra Gaziantep, Şırnak, Siirt, Batman, Diyarbakır ve Karadeniz İllerinden basın mensupları ve konuklar katıldı.

“CAN VE CANAN OLMUŞUZ”

Siirt Valisi Ali Fuat Atik “Bu kutsal vatan topraklarında, et tırnaktan ziyade, can ve canan olmuşuz, huzur ikliminde kardeş olmuşuz” dedi.

“KIYAMETE KADAR BİRLİKTEYİZ”

Programa katılmak üzere Siirt’e gelen Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç “Bu şanlı bayrağın altında, Kur'an'ımızın rehberliğinde, peygamberimizin önderliğinde bu millet, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Türk'üyle, İstanbullusuyla, Trabzonlusuyla, Diyarbakırlısıyla, Siirtlisiyle kıyamete kadar beraber olacaktır inşallah” dedi.

HORONLAR, HALAYLARLA BULUŞTU

Karadeniz Türküleri ve Güneydoğu Türkülerinin seslendirildiği etkinlikte kol kola horon ve halaylar oynandı. Pişirilen hamsiler, helva eşliğinde katılımcılara ikram edildi. Kardeşlik ve birlik mesajlarını içeren konuşmalar yapıldı. Etkinlik, Sinan Yılmaz konseri ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete