TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Siirt'te 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesinde yıkım başladı

Siirt'te "1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında 77'si ticari, 116'sı konut ve 5'i depo 198 yapının yıkımına başlandı.

Siirt'te 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesinde yıkım başladı
13-02-2024 04:31
12-02-2024 19:32
Google News

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Siirt Belediyesi işbirliğiyle kentte yürütülen ve Karakol Mahallesi'ni kapsayan projenin başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, mahallelerin kentsel dönüşümle ihya edileceğini söyledi.

Tarihi öneme sahip yapılar dışında tarihi değeri olmayan binaların tamamının projeye uygun olarak yeniden inşa edileceğini belirten Kızılkaya, bu yapıların kentin tarihine, mimarisine ve kültürüne uygun hale getirileceğini aktardı.

Çarşıların korunacağını dile getiren Kızılkaya, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde TOKİ konutları için kura çekimi yapılmış ve proje kapsamında yapımı tamamlanan 25 konut hak sahiplerine teslim edilmişti. Devletimiz, '1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi' çerçevesinde ticaret ve mesken olarak belirlenen alanlarda yer alan hak sahiplerine 48 ay boyunca güncel bedeli 3 bin lira olarak kira yardımını sağlayacaktır. Bu destek sayesinde hak sahipleri herhangi bir mağduriyet yaşamayacaktır. Kentsel dönüşüm meselesi, Siirt'teki her bir yerel yönetici için adeta bir hayat kurtarma çalışmasıdır. Çünkü bu süreç, şehirdeki yaşam standartlarını yükseltmek ve birinci derece deprem bölgesinde yer alan ilimizde risk altındaki yapıları güçlendirmek için bir fırsat sunacaktır. Kentsel dönüşümle birlikte bu yapılan hizmetlerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına, milletvekilimize, yerel yöneticilerimize ve hemşehrilerime teşekkürü bir borç biliyorum."

Projenin bir an önce tamamlanmasını umut ettiklerini bildiren Kızılkaya, mahallede 2'si tescilli 3 yapının da korunacağını aktardı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete