GÜNDEM

Siirt’te var, Batman’da yok...

Batman’ın Batıraman Yolu Şehir Stadyumu yanında temeli 24 Ocak 2023 tarihinde atılan 500 yataklı şehir hastanesinin depreme dayanıklı olması için kamuoyunda izolatör talebi oluştu.

Siirt’te var, Batman’da yok...
09-03-2023 17:00
09-03-2023 14:00
BATMAN
Google News

İHALESİ 3 KEZ İPTAL EDİLDİ, TEMELİ 24 OCAK’TA ATILDI

Batman’da ihalesi 3 defa yenilenen şehir hastanesi projesinin temeli, Batıraman Yolu Şehir Stadyumu yanında 112 Bin 290 metrekarelik alanda 24 Ocak’ta atıldı. 12 firmanın katılımı ile yapılan ihalede en düşük ücreti veren DİY-MAR İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şirketi, 24 Ocak’ta hastanenin temeli için ilk kazmayı vurdu. Yılan hikâyesi dönen hastaneyle ilgili sürecin başlaması kamuoyunu sevindirirken, hastane temelinde depreme dayanıklılık için izolatör sistemi olmaması iddiaları ise eleştiri konusu oldu.

İDDİALAR İLGİNÇ;

SİİRT’TE İZOLATÖR SİSTEMİ KURULURKEN, BATMAN’DA KURULMADI

İddialara göre, Batman Şehir Hastanesinin temeli Siirt Şehir Hastanesi ile aynı gün atıldı ancak Siirt Şehir Hastanesinin temeline izolatör sistemi kurulurken, Batman Şehir Hastanesinin temelinde ise izolatör sistemine yer verilmedi. Batman Kamuoyu, depremlerin 11 ili adeta enkaza döndürdüğü ve hastaneler dâhil neredeyse tüm binaların yıkıldığı şu günlerde Batman Şehir Hastanesi’nin temelinde depreme karşı önlem alınmamış olması iddialarına yanıt bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete