TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Siirt'te vatandaşlara sıcak yemek ulaştırılıyor

Siirt Belediyesince her gün ihtiyaç sahibi, engelli ve kimsesi olmayan yaşlıların evine sıcak yemek servisi yapılıyor.

Siirt'te vatandaşlara sıcak yemek ulaştırılıyor
06-02-2024 05:41
05-02-2024 18:42
Google News

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerince, Kızlar Tepesi Sosyal Tesislerinde her gün hazırlanan 3 çeşit yemek paketlenerek, tespit edilen vatandaşların adreslerine ulaştırılıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özekinci, ihtiyaç sahibi, engelli ve kimsesi olmayan yaşlılar için 2020 yılında görevlendirme yapılan belediye tarafından başlatılan projeyle haftanın her günü yemek hizmeti sunulduğunu söyledi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya'nın talimatıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik farklı yardımların da yapıldığını dile getiren Özekinci, "Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine yemek servisi yapılıyor. Yaklaşık 150 kişi her gün bu hizmetten faydalanıyor. Yılın 365 günü ara vermeden vatandaşlarımızın yanlarında oluyor, günlük ihtiyaçlarını karşılıyoruz." dedi.

Ramazan ayında da 1500 kişiye yemek dağıtmayı hedeflediklerini aktaran Özekinci, şunları kaydetti:

"Ramazan ayına yakışır iftar çadırımız ve sosyal yardımlarımız olacak. Sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında sadece bir alanda değil pek çok alanda vatandaşlarımızla hemhal oluyoruz. Çölyak hastalarına glütensiz gıda yardımı yapıyor, engelli vatandaşlarımıza araç desteği sağlıyoruz. Sosyal çalışmalarımız devam edecek. Elimizden geldiği kadar kentteki ihtiyaç sahiplerine dokunmak istiyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete