YAŞAM

Silinmeyen 60 yıllık dostluk…

Batman’da 60 yıldır arkadaşlıklarını sürdüren iki yaşlı arkadaş, çevrelerine örnek oluyor.

Silinmeyen 60 yıllık dostluk…
19-12-2022 17:08
19-12-2022 16:09
BATMAN
Google News

Batman’da ikamet eden 80 yaşındaki 1942 doğumlu Mehmet Abdulhelim Demirel ve 1938-84 yaşında emekli fahri imam Mehmet Emin Yıldırım, 60 yıldır arkadaşlıklarını sürdürüyor. İki imamın camide başlayan arkadaşlıkları, sokak buluşmalarıyla devam etti. 

Arkadaşlıklarını mal mülk için değil de Allah rızası için sürdürdüklerimi belirten Mehmet Abdulhalim Demirel “Mehmet Emin arkadaşlığımız 60 yıla dayandı. Birlikte 5-6 yıl medresede kaldık orada Seydaları dinledik beraber. Ermune köyünde oturuyorum arkadaşım Gercüş’te oturuyor arada yanına gidip kalırdım. Beni misafir ettikten sonra beni yola kadar geçirirdi. Birlikte medreseye gidiyoruz akşam, yatsı namazlarımızı beraber kılıyoruz ve sohbetler ediyoruz, hatimler okuyoruz. İnşallah bu arkadaşlığımız sonsuza kadar devam eder. Birini sevecekseniz içinizde Allah sevgisi olması lazım, Allah sevgisi olan biri kabirde de ve öbür dünyada da devam eder” dedi.

ÖLENE KADAR SÜRECEK

Mehmet Emin Yıldırım ise “Abdulhalim imamla arkadaşlığımız birbirimize dürüstlüğümüzle ve Allah sevgisiyle 60 yıla dayandı. Arkadaşlığımızda menfaat yok ve biz Arap kent Seyda’sının müritleriydik. Seyda’mızın tavsiyesiyle birbirimizi ziyaret etmeye başladık kendisi Ermune köyünde imamdı ben ise Gercüş’te imamdım birbirimizin evine gidip gelirdik ve bunu 60 yıldır devam ettirmekteyiz şimdi benim yaşım 84’e dayandı. 60 yıldır çok güzel vakit geçirdik ve bunu devam ettireceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete