SİYASET

SİLİVRİ VE BAKIRKÖY CEZAEVLERİNİ MECLİSE TAŞIDI

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

SİLİVRİ VE BAKIRKÖY CEZAEVLERİNİ MECLİSE TAŞIDI
03-08-2016 21:04
Google News

Bakırköy L Tipi Cezaevi’nde kadın mahpuslara yönelik hak ihlallerinin uygulandığını açıklayan Acar Başaran “Mahpuslar, OHAL ile katmerlenen avukat ve aile görüşü yasaklarını protesto etmek için koğuşlarında bulunan eşyalarını 1 Ağustos’ta ateşe vermiştir. Gece saatlerinde, 29 kadın mahpusun Silivri Cezaevi'ne sürgün edildiği, ağır şekilde işkence ve taciz edildiği bilgisi, Silivri Cezaevi’nde bulunan diğer mahpuslar tarafından ailelere ve avukatlara aktarılmıştır. Avukatlardan alınan bilgilere göre, ertesi gün Silivri'ye sürgün edilen müvekkillerini görmek için cezaevine gittiklerinde görüş yapmalarına izin verilmediğinden, avukatlar müvekkilleri ile görüşene değin dışarı çıkmayacaklarını cezaevi yönetimine iletmiştir. Jandarmayı çağıran cezaevi yönetiminin, avukatları zorla gözaltına alıp darp ettiği, araç ile cezaevinin dışındaki bir tarlaya araçtan atmak sureti ile bırakıldığı tarafımıza ulaşan iddialar arasındadır. Bakırköy L Tipi Cezaevi’nde yaşanan duruma dair Bakanlığınıza ne tür bilgiler ulaşmıştır? Bakırköy L Tipi Cezaevi’nden Silivri’ye kaç mahpus, hangi tarih ve saatlerde sevk edilmiştir? Silivri Cezaevi’nde avukatların müvekkilleri ile görüştürülmemesinin gerekçesi nedir?” sorularını yöneltti.

“MAHKÛMLARA İŞKENCE Mİ UYGULANIYOR?”

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

Amasya Cezaevinde yaşanan hak ihlallerinin gündemleştiren Acar Başaran “1 Ağustos 2016’da tarafıma, Amasya Cezaevi’nde bulunan Rıza Şahin’in ailesi aracılığı ile endişe uyandırıcı bir takım iddialar iletilmiştir. Ailenin beyanlarına göre, Rıza Şahin birkaç hafta önce cezaevi personeli tarafından ağır şekilde darp edilmiş, hastaneye sevk talebi cezaevi yönetimi tarafından reddedilmiştir. Daha önce iki defa bel fıtığı ameliyatı olmuş olan Şahin’e saldırdığı iddia edilen cezaevi personelinin birbirlerine beline vur şeklinde telkinde bulunduğu iddia edilmiştir. Konuyla ilgili Bakanlığınıza ulaşmış bir bilgi bulunmakta mıdır? Ailenin ilettiği iddiaları araştırmak hususunda bir inceleme başlatacak mısınız? İşkence yapmak ile itham edilen cezaevi personeli hakkında soruşturma başlatacak mısınız? Sorumlular hakkında ne tür yaptırım ve soruşturmalar uygulanmıştır?” sorularını yöneltti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete