YAŞAM

Silvan Barajı’nda çalışmalar aralıksız devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Silvan Barajı’nda çalışmalar aralıksız devam ediyor
27-06-2022 08:34
27-06-2022 11:35
DİYARBAKIR
Google News

Diyarbakır ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Diyarbakır Silvan Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA,‘Çalışmaları devam eden Diyarbakır SilvanBarajının, ara depolamaları ile sulama tesislerinin tamamen bitirilip hayata geçirilmesi ile 2 milyon 350 bin dekar tarım arazisinin sulanması yaklaşık 305 bin kişiye iş imkânı ve yılda 14 Milyar TL milli ekonomimize katkı sağlayacağını’ söyledi.

Güneydoğu Anadolu Projesinin en büyük ve en önemli bileşeni olacaktır. Silvan Barajı enerji ve sulama maksatlı olup, tesisin kurulu gücü 160 MW, yıllık elektrik üretimi 681 – 88,41 GWh/yıl’dır. Toplam 8,7 milyon m3 olan baraj gövde dolgusunun tamamı bitmiştir. Dolusavak, ön yüz betonu, enerji tüneli ve santral binasında çalışmalar devam etmektedir. 2021 yılı Haziran ayında baraj gövdesi ön yüz betonu kaplama imalatlarına başlanmış olup, 2022 yılı içerisinde ön yüz betonu imalatları tamamlanacaktır.’dedi.

Tarımsal sulamada ise Silvan Projesinin kilit ünitelerinden biri olan ve 2 milyon 350 bin dekar arazinin sulanacağı ovalara suyu iletecek olan “Babakaya Tüneli” inşaatında da çalışmaların hızla devam ettiğini açıklayan Genel Müdür AKCA; “ Projenin % 39’lık kısmı tamamlanmış olup, Tünel Delme Makinesi (TBM) ile 2.620 metre ilerleme sağlanmıştır.2023 yılı sonunda tünel inşaatının tamamlanması hedeflenmektedir.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete