SİYASET

ŞİMŞEK “BAŞKANLIK SİSTEMİ, TÜRKİYE’NİN 2 TEMEL SORUNUNU ÇÖZECEK”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İş Kur İl Müdürlüğü’nün, Haydi Gençler İş Başına Projesinin kapanış ve ödül törenine katılmak üzere Batman'a geldi.

ŞİMŞEK “BAŞKANLIK SİSTEMİ, TÜRKİYE’NİN 2 TEMEL SORUNUNU ÇÖZECEK”
02-12-2016 23:06
Google News

Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Batman’a gelen Şimşek, Vali Ahmet Deniz ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kenan Özoğul tarafından karşılandı. 

 “BAŞKANLIK SİSTEMİ, 2 SORUNU ÇÖZECEK”

AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Başbakan Yardımcısı Şimşek “Başkanlık Sistemi Türkiye’nin iki temel sorununu çözecek. Birincisi yönetimde istikrarı sağlayacak. Türkiye asla bir daha koalisyon dönemlerine dönmeyecek. 70'li dönemlerde koalisyon hükümetleri Türkiye'yi iflasa sürükledi. 90'lı yıllarda koalisyon hükümetleri Türkiye'yi krizden krize sürükledi, 2001 yılında Türkiye'yi iflasın eşiğine getirdi. Türkiye bir daha koalisyon dönemlerini yaşamayacak. Bir de temsilde adalet çok önemli; yıllarca meclise girişte yüzde 10 barajı tartışıldı. Çok yüksek olduğu, haksızlıklara sebep olduğuna dair çok tartışmalar yapıldı. Şimdi başkanlık sistemiyle birlikte temsilde adalet de sağlanmış olacak, bu kadar yüksek bir baraja ihtiyaç olamayacak” dedi.

“HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN ETKİLERİ DEVAM EDİYOR”

15 Temmuz darbe girişiminin etkilerine de dikkat çeken Şimşek “Türkiye, hain bir darbe girişimine sahne oldu onu bertaraf etti ama onun etkileri oldu. Türkiye terörle mücadelede hiç bir zaman olmadığı kadar güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor ama terör tehdidi Türkiye'yi etkiledi. Turizmde 30–32 milyar dolar bir gelir elde ederken,  bu sene 18–19 milyar dolar düşmüş olduk. Bu da cari açığımızı olması gerekenden çok daha yüksek bir düzeyde tutuyor. Yani içeride yaşadığımız sorunlar var. Hain darbe girişimi, artan terör eylemleri, yakın coğrafyamızdaki sorunlar. Bundan, Türkiye'nin temellerini sağlamlaştıracak yapısal reformlarla çıkarız. Bir taraftan sağlıklı rasyonel makro ekonomik politikaları güçlendireceğiz, bir taraftan da etrafımızdaki sorunların çözümüne katkıda bulunacağız. Nitekim bugün Suriye sınırına duvar inşa edilmesi terör tehdidini tamamen ortadan kaldırmaz ama azaltıyor. Türkiye'nin mesela DEAŞ ile mücadele etmek için Suriye'ye girmesi terör tehdidini azaltmıştır” dedi. Şimşek ve Şahin, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından İş Kur tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen programa katıldı.

“Ortadoğu’daki büyün oyun, yine sahnede”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İş-Kur İl Müdürlüğünün “Haydi Gençler İşbaşına” Projesinin kapanış ve ödül programına katıldı.

Batman Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Şimşek, Ortadoğu’da yaşanan olaylar ve Türkiye'ye yansımalarını anlatarak “Ortadoğu’da büyük oyun, yeniden sahnede. Bu kaosun etkisi ise büyük. Çünkü terör örgütleri artık devlet niteliğini yitirmiş ülkelerde istedikleri gibi at koşturuyorlar. Bu bölgede hangi bölge huzurlu, hangi ülke istikrarlı, hangi ülke yükselişte? Türkiye. Bunu nasıl durdururuz diyorlar. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu oyunlar geçmişte çok sahnelendi. Batman buna izin vermemelidir. Geçen sene sandılar ki Türkiye zayıf bir dönemden geçiyor. Şehir işgalleri küstahlığına başvurdular. Terör sonucunda o şehirler yıkıldı ama şimdi biz onları sıfırdan yapıyoruz. Üstelik her zamankinden daha güzel şehirler yapıyoruz. Bunun için 10 milyardan daha fazla kaynak harcayacağız” dedi. Programın sonunda 2066 gencin istihdama yerleşmesinde yardımcı olan işadamlarına ve STK temsilcilerine ödülleri verildi.  (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete