GÜNDEM

ŞİMŞEK “ÇÖZÜM SÜRECİ SAMİMİYET İSTER”

ŞİMŞEK “ÇÖZÜM SÜRECİ SAMİMİYET İSTER”

ŞİMŞEK “ÇÖZÜM SÜRECİ SAMİMİYET İSTER”
30-11-2014 20:14
Google News

ŞİMŞEK “ÇÖZÜM SÜRECİ SAMİMİYET İSTER”

Yeni Kültür Merkezi’nde Batman Sanayi Ticaret Odası (BATSO) tarafından düzenlenen 2014 Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni’ne Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Azmi Çelik, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ve çok sayıda iş adamı katıldı.

BATMAN’DA TURİST SAYISI ARTTI

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, huzur ve barış ortamının, ekonomiyi etkilediğini belirterek “Çözüm süreciyle birlikte Batman’ın turist sayısı arttı. Ilısu barajı bitince Hasankeyf’e deniz gelecek turizm canlanacak” dedi.

ETNİK FARKLILIKLAR ZENGİNLİKTİR

Çözüm süreci hakkında konuşan Bakan Şimşek de “Çözüm süreci samimiyet ister. Madem çözüm süreci var, O zaman şehirlerde, dağlarda eli silahlı adamların ne işi var? Bunun için samimiyet gerekir. İnşallah önümüzdeki süreçte samimiyet konusunda bunlar daha büyük gayret sarf eder. Ona rağmen biz Türkiye’deki bütün etnik farklılıkları bir zenginlik olarak görüp ve sorunlarımızı kardeşlik hukuku içerisinde daha demokratik yollarla çözerek, Ortadoğu coğrafyasına örnek olacak hatta bütün dünya için bir ilham kaynağı olacağız” dedi. Konuşmaların ardından vergi rekortmenleri listesine giren iş adamlarına plaket verildi. (M. Zeki Çetin)

16 DERSLİKLİ OKULU ZİYARET ETTİ

Ödül töreninin ardından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TOBB'un “81 İle 81 Okul Projesi” kapsamında Batman'da yaptırdığı Anadolu Lisesinde incelemelerde bulundu. Hisarcıklıoğlu, okulun yüzde 70’inin tamamlandığını belirterek “okulu Şubat 2015'te bitiyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?