SİYASET

Şimşek dönemi yeniden başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilen Batmanlı Hemşerimiz Mehmet Şimşek, bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Nureddin Nebati'den devraldı.

Şimşek dönemi yeniden başladı
04-06-2023 12:55
04-06-2023 12:56
Google News

“VAKİT KAYBETMEDEN ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

Görev tesliminde konuşan Bakan Şimşek “Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Enflasyon yeniden tek haneli rakamlara düşürülecek. Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarına başlayacağız” dedi.

MERKEZ BANKASI'NA ENFLASYONLA MÜCADELE DESTEĞİ

Bakan Şimşek “Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır. Bu öncelikler çerçevesinde çalışmalarımızı eş güdüm içinde ilgili bakanlıklar ve kurumlarımıza güçlü bir koordinasyon sağlayarak yürüteceğiz. Bu yoğun dönemde en büyük yardımcım, bakanlığımızın değerli kadroları olacaktır. Hem başbakan yardımcılığı hem bakanlık yaptığım dönemden biliyorum ki Hazine ve Maliye Bakanlığı, güçlü insan kaynağı ve liyakatli kadrolarıyla her zaman ön planda olmuştur” dedi.

"GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞACAĞIZ"

Attıkları her adımın, aldıkları her kararın Türkiye'ye duyulan güveni ve istikrarı güçlendirmeye devam etmesi bakımından önem arz ettiğini anlatan Bakan Şimşek, devraldığı bayrağı yukarılara çıkarmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde geceli gündüzlü çalışacaklarını vurguladı. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Mayıs 2024 e-gazete