EKONOMİ

ŞİMŞEK “ELİNİZİ ÇABUK TUTUP BAŞVURUN”

ŞİMŞEK “ELİNİZİ ÇABUK TUTUP BAŞVURUN”

ŞİMŞEK “ELİNİZİ ÇABUK TUTUP BAŞVURUN”
15-10-2014 19:04
Google News

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazineye ait tarım arazilerini satın alma hakkına sahip vatandaşların ellerini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

Ulusal gazetelere konuşan Şimşek “Başvurusunu en geç 27 Nisan 2015'e kadar yapmayanlar, haklarını kaybedecek. Çiftçimizi, topraklarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu tarihi bir fırsattır, kaçırmasınlar” dedi.

TOPRAKLARINIZA SAHİP ÇIKIN

Söz konusu kanun kapsamında Hazineye ait tarım arazilerinin hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına, belirlenecek rayiç bedelin yarısı üzerinden doğrudan satılabileceği bilgisini veren Şimşek, bunun önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Şimşek, hak sahiplerinin bu kanun ile söz konusu arazilere ihaleye çıkmadan yarı fiyatına sahip olabileceklerini bildirdi.

Öte yandan, hak sahiplerinin belirlenecek bedeli peşin ödemesi halinde indirimden, taksitle ödemesi halinde ise 6 yılda faizsiz olarak 12 taksit imkânından faydalanabileceğini anlatan Şimşek “Başvurusunu en geç 27 Nisan 2015'e kadar yapmayanlar, haklarını kaybedecek. Çiftçimizi, topraklarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu tarihi bir fırsattır, kaçırmasınlar. Bu uygulama kapsamında şu ana kadar defterdarlıklar veya malmüdürlüklerine başvuru yapanların sayısı 130 bin 661 kişiyi buldu” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete