GÜNDEM

ŞİMŞEK’İ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ, HAPİS CEZASI ALDI

Batmanlı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i ölümle tehdit eden öğrenciye hapis cezası verildi.

ŞİMŞEK’İ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ, HAPİS CEZASI ALDI
07-10-2016 20:25
Google News

Olay 2015 yılında gerçekleşti. Şimşek'i ölümle tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan lise öğrencisi O.Ç’ye., 3 ay 10 gün hapis cezası verildi. Lise öğrencisi O.Ç., kullandığı telefondan dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Özel Kalem Sekreteri'ni aradı ve sekretere Şimşek'le görüşmek istediğini söyledi.  Bakan Şimşek’in yerinde olmadığını söyleyen sekretere, “kendisine şunu söyleyin, onu öldüreceğim, bu vergilerinden bıktım, kimse bana bir daha vergi ödetemez. Bakan Bey'e karşı öyle bir eylem yapacağım ki sansasyonel olacak" deyip telefonu kapattı.

LİSE ÖĞRENCİSİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yapılan suç duyurusu doğrultusunda soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma kapsamında lise öğrencisi O.Ç., gözaltına alındı. Savcılıkta suçlamaları kabul etmeyen O.Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

3 AY 10 GÜN CEZA VERİLDİ

"Tehdit' suçlamasıyla" 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle Ankara 3. Çocuk Mahkemesi'nde dava açılan O.Ç., önce alt sınır olan 6 ay hapse çarptırıldı, ardından iyi hal indirimi yapılarak bu ceza 3 ay 10 güne indirildi. Cezanın kaldırılması için O.Ç. avukatı aracılığı ile Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz etti. Mahkeme, bu talebi reddetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete