GÜNDEM

ŞİMŞEK, NTV’NİN KONUĞUYDU

ŞİMŞEK, NTV’NİN KONUĞUYDU

ŞİMŞEK, NTV’NİN KONUĞUYDU
12-09-2014 21:39
Google News

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Ergin torba yasasıyla ilgili “Kamu, nekadarlık vergi, sigorta primi, ceza alacağından vazgeçti? Yeni sağlanan hakların bütçeye hesaplanabilir maliyeti var mı?” sorusunu Bakan Şimşek’e yöneltti.

ALACAKLARIMIZIN ASLI 67 MİLYAR LİRA

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren torba yasasıyla ilgili soruları yanıtlayan Şimşek “bakanlık olarak bizim vadesi geçmiş tahsil edilmemiş alacakların aslı 67 milyar lira. Tabii bunun faizi gecikme cezası hususları da var. Torba tasarıda bazı küçük alacaklara ilişkin 67 milyar lira maliyenin alacak aslı var. İkinci olarak sosyal güvenlik kurumunun 85 milyar lira alacağı var zannedersem içinde faiz durumu da var. Verginin aslını tahsil edeceğiz cezasını tahsil edeceğiz. Faiz noktasında enflasyon farkını alacağız” dedi.

HAK YİYENLERİN ENSESİNDE OLACAĞIZ

Ergin’in vergi konusundaki sorularına karşılık, konut satışı yapıp da vergilerini düzgün ödemeyenleri yakın markaja aldıklarını hatırlatan Şimşek “Bu işin ticaretini yapanlar var sorumluluklarını yerine getirmeyenler var. 1 yıl içerisinde 10'dan fazla ev alıp satan var. Biz aslında belli risk alanlarını belirledik. Yeni değil bu. Kayıtdışılıkla mücadele çok önemli. Çok somut sonuç odaklı tedbirler olacak. Hak yiyenlerin ensesinde olacağız” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?