GÜNDEM

ŞİMŞEK, O RAKAMLARI AÇIKLADI…

ŞİMŞEK, O RAKAMLARI AÇIKLADI…

ŞİMŞEK, O RAKAMLARI AÇIKLADI…
05-11-2014 19:18
Google News

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuştu.

Türkiye'nin asıl sorununun dolaysız vergilerde olduğunu belirten Şimşek, bunun için de dört gözle Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasını beklediklerini söyledi. Şimşek, dolaysız vergilerdeki sorunların çözümü halinde rekabet gücünü etkileyen dolaylı vergilerde indirime dahi gidilebileceğini kaydetti.

MEMUR MAAŞI YÜZDE 8.5 ARTACAK

Vergi oranlarında artış öngörülmediğini aktaran Bakan Şimşek, memur maaşlarına 2015 yılında enflasyon farkının verilip verilmeyeceğiyle ilgili soruya “En düşük memur maaşı bu haliyle yüzde 8.3 artacak, ortalama memur maaşı artışı yüzde 8.5 olacak” cevabını verdi.

SURİYELİLERE 2 MİLYAR 315 MİLYON HARCANDI

Suriye'den gelen göçmenlerin maliyetinin sorulması üzerine de Şimşek, Suriye'den gelen göçmenlerin maliyetine ilişkin, bugüne kadar bütçeden 2 milyar 315 milyon lira harcandığını belirtti.

KALEKOLLAR İÇİN 500 MİLYON HARCANACAK

Güvenlik harcamaları hakkında bilgi veren Şimşek, bu yıl için yaklaşık 45 milyar lira ayrılan ödeneğin, 2015 yılında 47,4 milyar liraya çıkacağını ifade etti. Şimşek, TOKİ'nin inşa ettiği kalekollar için bu yıl harcanacak paranın 300–500 milyon lirayı geçmeyeceğini bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?