SİYASET

ŞİMŞEK’İN TALİMATIYLA YAZILAN MEKTUPLARA HAZIRLIKLI OLUN…

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla gönderimi durdurulan, ödenmemiş vergi borcunun bulunduğuna dair mektuplar, içeriği güncellenerek yeniden postaya verilecek.

ŞİMŞEK’İN TALİMATIYLA YAZILAN MEKTUPLARA HAZIRLIKLI OLUN…
29-06-2014 19:59
Google News

Ulusal bir gazetenin haberine göre "Vergi borcunuz var, ödeyin" anlamına gelecek şekilde düzenlenen mektupların gönderimi, yapılan şikâyetler üzerine, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatı üzerine durdurulmuştu. Şimşek, bürokratlarına mektupların daha açıklayıcı bilgileri içerecek şekilde hazırlanması talimatını vermişti. Maliye bürokratlı bunun üzerine Hollanda modeli üzerinde yoğunlaşarak mektupların içeriğini yeniden belirledi ve bu kapsamda yeni bir sistemi de hayata geçirdi. Mektuplardan, mükellefleri rahatsız edecek ifadeler çıkarılırken, vergi borcunun günün her anında nereden öğrenilebileceği bilgisi, düzenlenen metne eklendi.

BORÇLAR SMS İLE ÖĞRENİLEBİLECEK

Öte yandan Bakanlık, tüm vergi borçlarının SMS ile öğrenilebileceği sistemi de mükelleflerin hizmetine sundu. Bu amaçla, 2008 yılından bu yana cep telefonundan SMS yoluyla motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezası borç bildirim hizmeti veren "KMBS-Kısa Mesaj Bilgilendirme Servisi'nden (1189)" artık sisteme kayıtlı güncel tüm vergi borç bilgileri öğrenilebilecek. Mükellefler, sorgulama yapmak için 1189'a "BORC TC Kimlik No Anne kızlık soyadının ilk 2 harfi" şeklinde mesaj gönderebilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete