EĞİTİM

Simülasyon Laboratuarı açıldı

Batman Üniversitesinde, Borsa İstanbul Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarı (BISTLAB), törenle açıldı.

Simülasyon Laboratuarı açıldı
10-11-2022 13:52
10-11-2022 13:53
Google News

Batı Raman Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirilen açılış törenine, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Borsa İstanbul Kurumsal İletişim Direktörü Yavuz Selim Kurt, banka yetkilileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“BORSADAKİ AKTİVİTELER, ÜNİVERSİTEMİZE KURULAN LABORATUVARA YANSIYACAK”

Töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, laboratuvarın üniversitemizde öğrenim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitimlerin gerçekleştirilmesine olanak tanıyacağını söyledi. Borsadaki aktivitelerin üniversitemize kurulan laboratuvara anlık yansıyacağını ifade eden Rektör Demir, BISTLAB’ınfinansal okuryazarlığın yaygınlaştırılmasına da önemli katkıda bulunacağını kaydetti.

“BISTLAB’IN YEDİNCİSİ BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE AÇILDI”

Borsa İstanbul Kurumsal İletişim Direktörü Yavuz Selim Kurt ise finansal hukuk yazarlığının daha da yaygınlaşmasını desteklediklerini ve bu kapsamda çalışmalar yürüttüklerini kaydederken, 5 yıl önce başlayan BISTLAB projesinin daha önce Türkiye’deki 6 üniversitede kurulduğunu ve yedincisinin ise Batman Üniversitesinde açıldığını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mehmet
Mehmet 2 yıl önce
Sayın rektörümüzden toprak analiz laboratuarının da açılmasiniz istiyoruz.
Mehmet
Mehmet 2 yıl önce
Sayın rektörümüzden toprak analiz laboratuarının da açılmasiniz istiyoruz.