YAŞAM

Sır Barajı Sularının, Rıza Dağları ile buluştuğu nokta, Orkis Termal Otel…

Türkiye’nin şifa turizmiyle ünlü kentlerinden biri olan Kahramanmaraş’ta 9 sene önce kapılarını turistlere açan ve kentin 5 yıldızlı tek oteli olan Orkis Termal Otel, konuklarına eşsiz bir deneyim sunuyor.

Sır Barajı Sularının, Rıza Dağları ile buluştuğu nokta, Orkis Termal Otel…
17-10-2023 15:50
17-10-2023 16:01
BATMAN
Google News

MUHTEŞEM MANZARASINDA TURİSTLERİ AĞIRLIYOR

Sır Barajı ile Rıza Dağı Etekleri arasında faaliyet gösteren Orkis Termal Otel, şifa arayanların adresi haline geldi. Kahramanmaraş’ın 5 yıldızlı tek oteli olan Orkis, hastalığına şifa arayanların, stres ve kaygılarından kurtulmak isteyenlerin tercihi oldu. 67 personelin hizmet verdiği otel, 2017’den bu yana müşterilerini ağırlıyor.

ŞİFALI SU, HİÇBİR İŞLEME TUTULMADAN OTELE TAŞINIYOR

Orkis Palace Termal ve SPA, doğal güzelliklerle çevrili Kahramanmaraş bölgesinde 14 bin metrekare alanda, eşsiz güzellikteki fıstık çamı ormanlarının, Sır Barajının muhteşem sularıyla buluştuğu bir noktada yer alıyor. Doğal tedavi yöntemleri arasında yer alan ve modern tıbbın da onayladığı termal tedavinin uygulandığı otel, Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden ziyaretçi alıyor. Zengin mineralleri ile eşsiz bir sağlık kaynağı olan termal su, taşımalı borularda hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmadan, oteldeki kapalı havuzlarda 39 derece sıcaklıkta hizmete sunuluyor. Yapılan analizlere göre suyun mineral değeri 700’lerde. Ormanlarla kaplı dağların arasında bulunan, temiz havası ve oksijeni bol bölgede bulunan Orkis Otel, kış aylarında kar yağışıyla birlikte ziyaretçilerine kartpostallık görüntü veriyor.

OTEL SAHİBİ KISAKÜREK, AYNI ZAMANDA ESASLI BİR TERZİ USTASI

Otel Sahibi olan Ali Rıza Kısakürek, aynı zamanda Türk şair, romancı, oyun yazarı ve İslamcı İdeolog Necip Fazıl Kısakürek’in torunu. Ali Rıza Kısakürek, bugün dünyaca bilinen erkek giyim mağazası Piserro’nun da sahibi. Kısakürek, esasında iyi bir terzi. Diktiği ceketleri zamana Türkiye sonra yurtdışına kadar pazarlamayı başaran iyi bir usta. Piserro markasının isim babası, Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucusu. Mesleğine olan sevgisini “Bugün Orkis Otelin muhteşem doğasında bulunan dağları dahi ceket gibi görüyorum, model çiziyorum” sözleriyle anlatan Kısakürek, 9 sene önce Kahramamaraş’ın termal bölgesinde Orkis Oteli inşa ederek turizm sektörüne de bir marka kazandırmayı başarmış.

OTEL, YILLARIN TURİZMCİSİNE EMANET

Otelin Genel Müdürlüğünü yapan Muammer Polat, yıllarını turizm sektörüne adamış bir isim. Farklı şehirlerde otelcilik yapmış, sektörü iyi tanımış biri. Otelin konuklarıyla yakından ilgilenirken, hizmette güler yüzlülük ve müşteri memnuniyetini öncelikleri arasında tutmayı prensip edinmiş.

GASTRONOMİNİN MERKEZİ OLMAYA ADAY

Orkis’in restoranında Türk Mutfağının eşsiz lezzetlerini bulmak mümkün. Güneydoğu’nun Siirt, Mardin, Batman, Diyarbakır İllerine ait lezzetler, Kahramanmaraş ve Kayseri yöresine ait yemeklerin piştiği restoran, gastronominin merkezi olmaya aday. Zengin mutfağında ana yemekler, ara sıcaklar, tatlı ve pastalar, soğuk ve sıcak içecekler ikram edilirken, sabah kahvaltısında kete ve sac ekmeği de sıcak sıcak servis ediliyor.

ORKİS’TE NELER VAR?

Orkis Termal Otelde;

Şık otel lobisi,

Kral dairesi,

Standart ve aile odaları,

Süit odalar,

Bay SPA ve termal,

Kadın SPA ve termal,

Özel aile banyosu,

Açık yüzme havuzları,

Aqua  park,

Ana restoran,

İçecek bar,

100 ve 300 kişilik toplantı ve organizasyon salonları,

Çocuklar için mini club,

Çocuk oyun alanları,

Oyun ve eğlence salonları,

El hokeyi, elektronik basket,

Türk Hamamı, Sauna, Şok Duşlar, Buhar Odaları,

Fitnes, Spa Center, Playstation,

Başkonuş Yaylası, Yavşan Yaylası, Eshabı Keyf, Uludaz’a özel turlar,

Trekking fırsatları sunuluyor.

TERMAL SU HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Modern tıbbın da kabul ettiği doğal tedavi yöntemi olan termal suyun;

Sedef, egzama, cilt rahatsızlıkları,

Kireçlenme,

Bel fıtığı,

Romatizma rahatsızlıkları,

Felç,

Ameliyat sonrası hareket bozukluğu,

Kadın hastalıkları,

Kemik erimesi,

Uykusuzluk, yorgunluk,

Dolaşım sistemi hastalıkları,

Çocuk felci gibi kas ve iskelet sistemi rahatsızlıkların tedavisinde faydalı olduğu biliniyor.

OTELE NASIL ULAŞABİLİRSİNİZ?

Döngele Mahallesi Ilıca Caddesi No: 70 Onikişubat Kahramanmaraş’ta bulunan Orkis Termal Otele 0344 234 16 16 numaralı hattan ulaşabilirsiniz.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete