ROPÖRTAJ

“Şırdanı dünya markası yaptım”

Sosyal medya platformlarının fenomeni Şırdancı Mehmet, Sonsöz Web TV’ye konuştu. Batman Hasankeyf Gastronomi ve Turizm Fuarı’na katılmak üzere Batman’a gelen Şırdancı Mehmet, 28 Mayıs Cumartesi Günü Batman’ın Gültepe Kavşağı’nda açacağı restoranı için de hazırlıklara başladığını duyurdu.

“Şırdanı dünya markası yaptım”
25-05-2022 10:23
25-05-2022 10:25
BATMAN
Google News

1. Uluslararası Hasankeyf Gastronomi ve Turizm Fuarı sona erdi.

Fuara katılan dünya şeflerinin arasında,

Ekranların tanınan yüzü,

Sosyal medya platformlarının fenomeni

Şırdancı Mehmet de yer aldı.

Petrolspor Takım Otobüsünden

Real Konak Hotel’in önüne indiği gibi,

Gençler sardı etrafını.

selfie çektirmek isteyen kimseyi gri çevirmedi.

Hatta telefonlarını eline alıp, ‘çek’ tuşuna da kendisi bastı.

Mütevaziydi.

Gayet ağırbaşlı iki çocuğu da yanındaydı.

Fuar günü Hasankeyf’te de aynı tempodaydı.

28 Mayıs’ta yani gelecek hafta Batman’da restoran açacağını söyledi,

“gelin detayları konuşalım” dedi.

Otel lobisinde çayımızı yudumlarken, kayıt tuşuna bastık.

İşte o kayıtlar…

“EVLENDİĞİM KADININ, İLK BULUŞMADA BANA ŞIRDAN ISMARLAMASIYLA BAŞLADI HERŞEY”

-Şırdan, Türk Mutfağının lezzetlerinden biriydi ancak sizinle birlikte popüler oldu gibi. nasıl başladı bu serüven?

“Henüz evlenmemişim. Eşimle evlilik yolundayken, beni Adana’ya yemeğe davet etti. Şık bir restoranda gayet romantik bir yemek yiyeceğimizi düşündüm. İlk buluşma yemeğimiz için beni bir şırdancıya götürdü. Şaşırmış olsam da şırdanın lezzeti hoşuma gitti, çok beğendim.  gel Adana da yemek yiyelim dedi. Küçük bir şırdancıya gittik orada yedim ve çok beğendim. Evlendik. Evde birlikte hazırladığımız şırdanları lokantalara satmaya başladık. Talep o kadar arttı ki yetişemez olduk.  Küçük bir yer açalım dedik. O küçük lokanta da yetmemeye başladı. Tarih yazdık. Şimdi birçok illeri gezip kendi restoranlarımızı açıyoruz. Yetişemediğimiz yerlere bayilik veriyoruz. Eşimin bu başarıdaki emeği ve katkısı, benim emek ve katkımdan daha büyüktür”

“İŞİN İÇİNE ŞOV KATTIM”

-Herkes şırdan, bumbar yapıyor ama siz sosyal medya platformunda fenomen olmayı başardınız. Bunu nasıl sağladınız?

“Tabi ki Adana'daki ustalar çok güzel bumbar ve şırdan pişiriyor. Ancak bizim yaptığımız şey, sıradanlığın dışına çıkmaktı. Şırdanı dünyaya tanıtmayı amaç edindik. Pişirdiğimiz şırdanlara ilgi attıkça, açtığımız restoranlarda insanlar sıraya girdikçe, işin içine şov girdi. Gelen müşterilerimizin tabağına limon sıktık, sosyal medyaya sıra dışı görüntüler verdik. Kendi elimle şırdan yedirdiğim müşterilerim oldu. Fenomenlik bu şekilde gelişti. Derler ki, elle iş yapan çırak olur, akılla yapan usta olur, kalbiyle yapan profesyonel olur. El bırakır, akıl ve kalp durur ruh hiçbir zaman bırakmaz ve durmaz. Biz de yaptığımız işi elle değil, ruhla yapıyoruz. Bu yüzden dünya şu anda şırdan yemeğimizi tanıyor. Bu konuda basın emekçisi kardeşlerimizin katkılarını da yok sayamam, hepsine teşekkür ediyorum”

“DÜNYANIN BİRÇOK YERİNE BAYİLİKLER VERMEYE BAŞLADIK”

-Markalaştınız ve sonraki adımınız ne oldu?

“Şırdan, Adana yöresine ait lezzetli bir yemek. Ama bu yemeği bugün dünya markası yaptığımıza inanıyorum. Arap Bölgesinde, Dubai’de, Avrupa’da ve dünyanın birçok yerinde şubeler açıyoruz. İstanbul’da 8 şube, Bursa İnegöl'de, Dubai'de, Irak ve Bağdat’ta, Erbil ve Kuveyt’e bayilikler verdik. Türk Mutfağının gariban yemeği olarak bilinen bu sakatat, bugün Dünya Mutfağında marka yeklerimizden biri oldu”

-Peki Batman’da 28 Mayıs’ta yapacağınız açılışa gelelim. Diyarbakırlısınız. Güneydoğu’da ilk şubenizi neden Batman’da açıyorsunuz?

“Doğuluyum. Diyarbakırlıyım. Bu bölgede bir şube açmayı çok istiyordum. Batman’ı oldum olası severim. İnsanlarını severim. Batman son yıllarda çok hızlı bir büyüme gösterdi, epey gelişti. Batman’da gencecik, tertemiz bir kardeşimiz bizden bayilik istedi. Memnuniyetle tamam dedik. 28 Mayıs Cumartesi Günü inşallah açılışını gerçekleştireceğiz, tüm Batman Halkını bekleriz”

“BATMAN, SEN NE GÜZEL BİR ŞEHİRSİN…”

-İsterseniz Batmanlılara mesajınızla bitirelim söyleşimizi. Neler söylemek istersiniz?

“Diyorum ki, Batman sen gerçekten çok güzelsin ama biz de güzeliz. Bu iki güzeli bir araya getirerek daha güzel olacağız. Şırdanı Batman aracılığıyla bütün doğuya servis yapacağız. 28 Mayıs'ta Batman Gültepe Mahallesinde efsane bir açılış yapıyoruz. Nihat Hatipoğlu Hocamızın duası ve Zahide Yetiş Hanımın sunumuyla, yerel ve ulusal basın arkadaşlarımız ve fenomen kardeşlerimizle bu açılışta sizleri bekleyeceğiz. Batman Halkına şimdiden hayırlı, uğurlu olsun. Şırdancı Mehmet artık Batman’dadır.  Batman Halkı bu güzel yemeğe doyacak ve efsane olacak. Ben Batman'a hizmet etmek için geliyorum. Sizin hizmetkârınız olarak, sizin için çalışmaya geliyorum.  Benle beraber Batman'da çok kişi ekmek yiyecek. Arkamda 200 kişilik ekip var. Bu yüzden desteğinizi önemsiyoruz”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete