EĞİTİM

ŞIRNAKLI ÖĞRENCİLER, BATMAN’DA TELAFİ EĞİTİMİ ALIYOR

Şırnak’ta sokağa çıkma yasakları nedeniyle eğitime devam edemeyen bin 700 üniversite öğrencisi, Batman Üniversitesi’nde telafi eğitimi alıyor.

ŞIRNAKLI ÖĞRENCİLER, BATMAN’DA TELAFİ EĞİTİMİ ALIYOR
03-06-2016 19:03
Google News

Batman Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Yardımcı Doç. Dr. Hamza Şimşek, 22 sınıfta bin 700 öğrencinin telafi eğitimi aldığını belirterek “Erkek öğrenciler özel bir yurtta, kız öğrenciler ise kız yurtlarında kalıyor. Bütünlemelerimiz bitiyor, kendi öğrencilerimiz Batman’dan ayrılacak. Biz 5 hafta boyunca Şırnak Üniversitesi öğrencilerimizi burada ağırlayacağız” dedi.

“BURADAİYİ AĞIRLANIYORUZ”

Şırnak Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. İbrahim Halil Sugözü ise “İlk defa Türkiye’de bir üniversite başka bir üniversiteye misafir oluyor. İsterdik ki bu güzel bir sebepte olsun ama maalesef olumsuz şartlardan dolayı bu durum yaşanıyor. Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra eğitime bir süre ara verdik. Batman Üniversitesi, bize kapılarını açtı. Burada en iyi şekilde ağırlanıyoruz” dedi.

HIZLANDIRILMIŞ BİR PROGRAM UYGULANIYOR

Operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle eğitime devam edemeyen ve Batman’da telafi eğitimi alan Şırnak Üniversitesi’nden bin 700 öğrenci için hızlandırılmış ders programının uygulandığı belirtildi. (

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete